|

Srceparajuće pismo dječaka Djedu Mrazu: Molim te, pronađi lijek za mog tatu

Srceparajuće pismo dječaka Djedu Mrazu: Molim te, pronađi lijek za mog tatu
73
Klix.ba
19.11.2013. u 21:27
45
komentara
73

dijeljenja
Srceparajuće pismo dječaka Djedu Mrazu: Molim te, pronađi lijek za mog tatu Russell, Ronnie i Lennie
Desetogodišnji dječak Ronnie Harris napisao je srceparajuće pismo Djedu Mrazu, u kojem ga moli da pronađe lijek za njegovog oca, koji ima smrtonosni tumor na mozgu.
Ronnie ove godine ima samo jednu želju - pomoć za svog 32-godišnjeg oca koji se bori za život. Nije tražio nijedan poklon i napisao mu je kako bi bio "najsretniji dječak na svijetu" ako bi Djed Mraz učinio da njegov san postane stvarnost.

Njegova majka Emma Harris pronašla je ovo pismo ispod kreveta i rasplakala se.

"Bilo je teško vidjeti da tako mali dječak ne želi ništa za sebe za Božić", rekla je majka.

Emma i njen muž Russell poznaju se još od malih nogu jer su živjeli u susjedstvu u Ipswichu. Počeli su izlaziti kada su bili tinejdžeri i vjenčali se u augustu 2010. godine. Imaju dva sina, Ronnieja (10) i Lennieja (6). S tumorom mozga se bore već osam godina. Tumor je maligni i agresivniji iz dana u dan, što Russell osjeća na svom tijelu, sve je bolesniji.

"Dječaci imaju dobre i loše dane. Brinem o Russellu 24 sata dnevno i o tome da djeca imaju sve što im je potrebno. Svaki dan je normalan. Djeca idu u školu i radim sve ono što rade majke. Ali, veoma je teško gledati kako mu se pogoršava stanje. Ronnie ima 10 godina i ne bi trebao učiti kako da kuha ili pravi doručak svom bratu", kazala je Emma.

Uprkos tome što je bolestan, Russell prisustvuje svakoj fudbalskoj utakmici koju Ronnie igra.

"Ronnie je zaista sazrio uz očevu bolest. Kada je Russellu loše on zove hitnu pomoć i pomaže mu u kući. Ide na časove kuhanja u školi kako bi naučio praviti obroke svome ocu", rekla je sa suzama u očima majka Emma.

Tekst pisma:
"Dragi Djeda Mraze, ovog Božića bih želio nešto posebno. Moj tata ima stvarno loš tumor mozga. Možeš li, molim te, pronaći lijek za njega kako bi mu bilo bolje, tada bih bio najsretniji dječak na cijelom svijetu. Sretan Božić! Iskreno, Ronnie Harris".
Prijavi grešku


Komentari (45)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...