Svijet
34

Djed Mraz naučio znakovni jezik kako bi "čuo" želje djece s oštećenim sluhom

Klix.ba
Trgovački centar u Virginiji donio je prazničnu radost lokalnoj djeci koja imaju problema sa sluhom.

Fair Oaks tržni centar organizovao je ovaj događaj i pružio šansu djeci da svoje želje kažu Djedi Mrazu koji poznaje znakovni jezik. Atmosfera je bila upotpunjena prazničnim dizajnom sa snijegom i ledenim kućicama.

Oduševljeni roditelji kazali su da im mnogo znači to što su i njihova djeca imala priliku razgovarati s Djedom Mrazom i osjetiti radost kao i druga djeca, te biti dio društvene zajednice.

"Da sam posjetila standardnog Djeda Mraza moje dječak bi čuo samo mali dio onoga što on govori. Predivno je to što može vidjeti i slušati Djeda Mraza u isto vrijeme, te razumijeti sve", rekla je jedna majka.

"Ovo je predivno. Moja Jovana prvi put može sama doći i razgovarati sa Djedom Mrazom, a da joj neko od nas ne prevodi. To nam mnogo znači jer nam pokazuje da je društvena zajednica svjesna našeg postojanja i da smo im bitni", rekli su roditelji četverogodišnje djevojčice koja je Djedu Mrazu rekla kako želi bicikl.

Događaj "Signing Santa Day" (Dan pjevanja Djeda Mraza) bit će organizovan još tri puta do Nove godine i naišao je na veliko oduševljenje svih ljudi.