|

Španija će produžiti vanredno stanje za dva mjeseca?

Španija će produžiti vanredno stanje za dva mjeseca?
0
S
SRNA
6.12.2010. u 10:33
0
komentara
0

dijeljenja
Španija će produžiti vanredno stanje za dva mjeseca? Foto: AP
Španija bi mogla da produži vanredno stanje do dva mjeseca kako bi vojno osoblje bilo obučeno da preume posao od kontrolora letova, koji su otpušteni zbog nelegalnog stupanja u štrajk, piše dnevnik "El Mundo" pozivajući se na izvor iz vlade.
Vojska je krajem prošle sedmice preuzela kontrolne tornjeve na aerodromima i vlada je proglasila vanredno stanje nakon iznenadnog štrajka kontrolora vazdušnog saobraćaja, zbog kojeg je bio paralisan avionski saobraćaj.

Vanredno stanje proglašeno je na 15 dana.

Zbog iznenadnog štrajka kontrolora, prizemljeni su avioni i ometen red letenja tokom jednog od najfrekventnijih vikenda u Španiji, što je uticalo na planove oko 250.000 ljudi.

Španski ministar za javne radove Joze Blanco rekao je juče da je kompanija AENA, koja je zadužena za aerodrome, pokrenula 440 disciplinskih postupaka protiv kontrolora vazdušnog saobraćaja

Prema podacima objavljenim na nacionalnom radiju, vazdušni saobraćaj danas je normalizovan, a od 4. decembra popodne, kada je ponovo otvoren vazdušni prostor, sa španskih aerodroma otputovalo je više od 500.000 ljudi.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.