Svijet
21

Snimljen trenutak u kojem je Hollande saznao za terorističke napade u Parizu

Klix.ba
Foto: AFP
(Foto: EPA)
Pet minuta nakon eksplozije druge bombe u samoubilačkom napadu nedaleko od stadiona Stade de France, predsjednik Francuske Francois Hollande koji je gledao prijateljsku nogometnu utakmicu reprezentacije njegove zemlje i Njemačke, odveden je u sigurnosnu kontrolnu sobu.

Hollandu je zatim saopćeno da na ulicama Pariza vlada haotično stanje i da su u toku teroristički napadi. Za vrijeme utakmice publika je na stadionu mogla čuti eksplozije koje su se dogodile nedaleko od stadiona.

Pretpostavlja se da je prva eksplozija ubila tri osobe nakon što je samoubica aktivirao bombu kod jednog od ulaza u stadion. Dvije minute nakon toga čula se i druga eksplozija.

Uprkos eksplozijama utakmica je nastavljena, dok navijači naknadno nisu ušli na stadion iz straha od novih eksplozija. Svi su se plašili napustiti teren, a ubrzo su saznali šta se dešava na ulicama Pariza.

Prema posljednjim informacijama u više odvojenih terorističkih napada poginulo je 129 osoba, a više od 350 ih je povrijeđeno. Sedam terorista je stradalo.