Thierry Henry: Moje misli su sa žrtvama

A
Anadolija
14.11.2015. u 01:01
43
19
Thierry Henry: Moje misli su sa žrtvama
43
Thierry Henry: Moje misli su sa žrtvama
Nekadašnji fudbalski reprezentativac Francuske Thierry Henry je nakon napada u Parizu istakao kako je zaprepašten napadima u francuskoj prijestolnici.
Henry je na društvenoj mreži "Twitter" napisao da je šokiran onim što se večeras dešava u Parizu.

"Zaprepašten sam šokantnim scenama koje se upravo dešavaju u Parizu. Moje misli su sa svim žrtvama i nevinim ljudima koji su pogođeni napadima", naveo je bivši fudbaler.

Najmanje 60 osoba poginulo je u terorističkim napadima koji su večeras izvedeni u samom centru Pariza, glavnog grada Francuske. Prema navodima policije, u dva oružana napada te u dvije odvojene eksplozije u blizini stadiona "Stade de France" broj poginulih je porastao na 60.

Policija trenutno traži da građani napuste ulice gdje stotine pripadnika snaga sigurnosti tragaju za napadačima. Broj poginulih mogao bi biti i veći.

Tri eksplozije su također zabilježene u blizini stadiona "Stade de France" gdje se igrala prijateljska utakmica Francuska-Njemačka. Sa stadiona je evakuisan i francuski predsjednik Francois Hollande.

Hollande je nakon terorističkih napada u Parizu izjavio kako su vlasti te zemlje poduzele potrebne mjere u cilju očuvanja nacionalne sigurnosti. U obraćanju novinarima Hollande je rekao da je u cijeloj zemlji proglašeno vanredno stanje te da su zatvorene granice.

"Zatvaramo granice kako bi se zaustavili napadi. Činimo ogromne napore da se rasvijetle događaji. Moramo pokazati solidarnost i jedinstvo. Država mora djelovati snažno i svako mora uraditi svoje zadatke", kazao je Hollande.

Naglasio je kako je cilj napadača da izazovu strah među građanima Francuske.

"Teroristi žele da među nama izazovu strah, ali sa ovim strahom se moramo svi zajedno suočiti", rekao je Hollande.


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: