Bill Clinton: Moje misli i molitve su sa ljudima u Parizu

A
Anadolija
14.11.2015. u 00:44
21
32
Bill Clinton: Moje misli i molitve su sa ljudima u Parizu
21
Bill Clinton: Moje misli i molitve su sa ljudima u Parizu
Nekadašnji američki predsjednik Bill Clinton je nakon terorističkih napada u Parizu poručio kako saosjeća sa građanima Francuske.
Clinton je na društvenoj mreži "Twitter" napisao kako su njegove misli sa stanovnicima Pariza.

"Moje misli i molitve su sa ljudima u Parizu večeras", naveo je Clinton.

Najmanje 60 osoba poginulo je u terorističkim napadima koji su večeras izvedeni u samom centru Pariza, glavnog grada Francuske. Prema navodima policije, u dva oružana napada te u dvije odvojene eksplozije u blizini stadiona "Stade de France" broj poginulih je porastao na 60.

Policija trenutno traži da građani napuste ulice gdje stotine pripadnika snaga sigurnosti tragaju za napadačima. Broj poginulih mogao bi biti i veći.

Tri eksplozije su također zabilježene u blizini stadiona "Stade de France" gdje se igrala prijateljska utakmica Francuska-Njemačka. Sa stadiona je evakuisan i francuski predsjednik Francois Hollande.

Hollande je nakon terorističkih napada u Parizu izjavio kako su vlasti te zemlje poduzele potrebne mjere u cilju očuvanja nacionalne sigurnosti. U obraćanju novinarima Hollande je rekao da je u cijeloj zemlji proglašeno vanredno stanje te da su zatvorene granice.

"Zatvaramo granice kako bi se zaustavili napadi. Činimo ogromne napore da se rasvijetle događaji. Moramo pokazati solidarnost i jedinstvo. Država mora djelovati snažno i svako mora uraditi svoje zadatke", kazao je Hollande.

Naglasio je kako je cilj napadača da izazovu strah među građanima Francuske.

"Teroristi žele da među nama izazovu strah, ali sa ovim strahom se moramo svi zajedno suočiti", rekao je Hollande.


Komentari (32)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: