Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ma ja problem je modernizacija, a odvlacenje svega u britanski muzej je zastita svjetskog naslijedja?
Liječi se habrlje po piramidama ,strašno
Te piramide i onako nisu u orginalnom stanju u kakvom su bile, nisu je pravili za faraone nikakve nego su samo dograđivali kroz stoljeca. Nikad ni jedan faraon niti tijelo nije pronađeno niti u jednoj piramidi, nego ljudi pukli pricu i prodaju je stoljecima radi turizma.
@redjohn - kao prvo neznalice u prvim poramidama (Džozerova) prostorija za faraona je bila duboko ispod poramide.Usavršavali su tehniku i podizali prostoriju bliže piramidi.Faraoni koji su otkriveni u Dolini kraljeva NISU gradili piramide.Pogotovo iz dimastije Ptolomeja.Ne piši nešto što ne znaš.