|

Snažnu eksploziju u Meksiko Cityju izazvao gas

Snažnu eksploziju u Meksiko Cityju izazvao gas
0
Klix.ba
5.2.2013. u 08:57
0
komentara
0

dijeljenja
Snažnu eksploziju u Meksiko Cityju izazvao gas
Državni tužilac Jesus Murillo Karam je izjavio da je veliku eksploziju koja je uništila sjedište meksičke državne naftne kompanije Pemex u Meksiko Cityju izazvao gas. Policija tokom istrage nije pronašla nikakve dokaze o upotrebi eksploziva u zgradi.
Kako je rekao Karam, eksperti vjeruju da je oštećenje na električnim instalacijama uzrokovalo eksploziju gasa koji je curio u zgradi.

Tokom eksplozije se urušilo nekoliko spratova zgrade, a poginulo je 37 osoba. U eksploziji je provrijeđeno više od 100 osoba, prenosi BBC.

Karam je rekao da se trenutno traži izvor curenja gasa, ali da eksperti vjeruju da je gas curio iz gasovoda koji se nalazi ispod zgrade ili čak i iz kanalzacije.

"Postoji nekoliko mogućih izvora. Ova eksplozija je prvo podigla nekoliko spratova građevine, koji su nakon toga popadali. To rušenje je bilo glavni uzrok smrtnih slučajeva u zgradi", kazao je Karam.

Karam je također rekao da na tijelima žrtava nema dokaza o opekotinama tipičnim za eksplozije bombi te da nije pronađen krater koji ostaje nakon aktiviranja eksplozivne naprave.

Iz Pemexa su javili da će od danas nastaviti raditi u svom sjedištu te da će radnici iz uništene zgrade biti prebačeni u druge urede.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.