Svijet
1

Smrt šestogodišnjaka u Južnoj Africi: Poginuo braneći mamu od silovatelja

Klix.ba
Šestogodišnji dječak Kutlwano Garesape usmrćen je ubodima razbijenom staklenom flašom dok je pokušavao odbraniti svoju majku od silovatelja u Northern Capeu u Južnoj Africi.

On se sa svojom majkom Segomotso i mlađim bratom zaputio prema školi kada im je nepoznati čovjek prišao sleđa, uhvatio majku za rame i tražio novac. Kada je rekla kako nema novca i pokušala se udaljiti, muškarac je postao agresivan te je oborio na zemlju i bacio se na nju.

Šestogodišnjak je napadača počeo udarati šakama govoreći mu da pusti njegovu mamu, prenosi The Independent.

"Mlađi sin je bio uplašen, ali je Kutlwano nastavio pokušavati da me odbrani. Osjetila sam kada mi je napadač gurnuo ruku pod suknju i tada sam shvatila da će me silovati pred mojom djecom", rekla je Segomotso.

Kutlwano je uspio odvući napadačevu pažnju, a njegova majka je iskoristila to kako bi pobjegla sa mlađim sinom. On je zatim svoj bijes usmjerio prema Kutlwanu, bacio ga na zemlju i izbo razbijenom flašom.

"Čula sam ga kako plače i kako me doziva. Vidjela sam da je pokušavao da se odbrani, ali čovjek je samo nastavljao da ga ubada nečim. Bila sam bespomoćna štiteći mlađeg sina. Dozivala sam pomoć, ali uzalud", dodaje majka nesretnog dječaka.

Napadač je kasnije uhvaćen i optužen za ubistvo šestogodišnjeg djeteta, a članovi lokalne zajednice zahtijevaju njegov ostanak u zatvoru bez mogućnosti izlaska uz kauciju.

Jedan lokalni stanovnik kazao je kako su sada svi zabrinuti, naročito roditelji, budući da se ovaj napad dogodio u neposrednoj blizini škole i to ujutru.