Crna hronika
115

Ispovijest oca ubijenog dječaka u Zvorniku: Srce mi se cijepa, ali moram izdržati zbog drugog sina

Klix.ba
Slađan Rebić (Foto: Novosti.rs)
Slađan Rebić (Foto: Novosti.rs)
Otac dvogodišnjeg dječaka koji je prije nekoliko dana ubijen u Zvorniku Slađan Rebić nakon tragedije koja ga je zadesila kazao je da iako mu se srce cijepa, mora izdržati zbog drugog sina.

"Brinuo sam o djeci koliko sam mogao, svaki trenutak sam im posvećivao, za njih sam živio. Ali, zbog rada u smjenama, nisam ih u potpunosti mogao uzeti kod sebe. Srce mi se cijepa od bola, za mene nema utjehe, a mora se dalje zbog drugog sina", govori Slađan Rebić, otac dvogodišnjeg dječaka, kojeg su u selu Kamenica kod Zvornika ubili pa zakopali njegovi ujak i ujna.

Tužilaštvo je za osumnjičene Mijata Stankića i Fatimu Durak zatražilo pritvor do 30 dana, ali još nije poznato šta ih je nagnalo na ovaj monstruozan zločin.

Tijelo dječaka će danas biti ekshumirano i poslato na obdukciju.

Nezvanično se saznaje da je dječak nervirao Fatimu te večeri, dok je razgovarala telefonom, pa ga je pretukla.

Jedan od udaraca je bio koban jer je dječak prilikom pada razbio glavu o beton. U noći između 16. i 17. augusta Fatima i njen nevjenčani suprug Mijat Stankić su odnijeli dječaka u obližnju šumu i zakopali ga.

"Ja sam nestanak mog sina i Fatime prijavio policiji. I ja sam ih tražio, pa sam saznao da je ujutru oko tri sata, Fatima viđena u Karakaju kod Zvornika kako stopira, ali bez djeteta. Ovo ni u najcrnijim snovima nisam mogao usniti", navodi otac Rebić.

Slađan se nakon razvoda od supruge Rose nastavio brinuti o sinovima Lazaru i mlađem Marku.

Majka nije htjela čuti za djecu, a Slađan nije mogao provoditi vrijeme s njima. Zato su povjerena majčinoj majci, koja je stara i bolesna. Djecu su onda preuzeli ujak i ujna, iako je bilo poznato da su oboje alkoholičari.