Komentari (69)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zato u Sarajevu svaka kuca ima 2 automobila minimum a narod nema hljeba da jede.
razlog zasto u sarajevu moras imati auto je upravo to sto ne postoji gradski prevoz. gras i vlade koje su ranije upravljale gradskim prevozom su ga svele na nivo kao da se radi o transportu stoke. sad pomisli koliko usteda kucanstvima ce donijeti uspostava funkcionalnog gradskog prevoza? koliko manje zagadjenja zraka ce biti?
Ljudi imaju savrsen gradski prevoz. Odlicno razvijenu, sredjenu i dobro ocuvanu infrastrukturu i vozila. Kod nas je sve bilo na granici izdrzljivosti, ova Vlada pokusala malo to podici na visi nivo, kupili tih nekoliko trolejbusa, pokusavaju srediti sine, a po meni ono najbolje sto su uveli je gradski voz.
A kod nas cim 18 napuni dajjj baboooo golfaaaa getču haaaaaaaa
Getaču
Kod mene komsija 200000KM dug toplanama, odrzavanje 5 000km al zato svi u kuci po auto.. Kriva je drzava
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
u sarajvu su i biciklo i romobil proćerali, kuš dalje
Fino
Nekako kod nas svi ovi sto hvale kako je javni prijevoz vrhunski, ne treba autom nigjde, zagadjenje, kultura, ovo ono, svi ba dzipove vozaju od 50+ milja, nigdje ih u tramvaju. Eno Edin Forto dzipa, pa Steta onaj dzipa, Konakovic dzipa... jedino onaj Kojovic nekad bude u tramvaju al nisam ga vidio da ponisti kartu xd A i raja sto sere po twitteru, svi po dzipovina a fol joj treba javni prijevoz koristiti
Da ali to i znaci da vise od pola ih ima. A Bec ima 2M stanovnika + svi sto dolaze svakodnevno u Bec da rade
Sta? Pa vecina zaposlenika u Sarajevu treba mozda max 2-4km do posla, eto recimo do 10km do posla ili sta ti ja znam sta sve ne narod neradi-putuje. Izgradis veleljepne staze i uz njih drvorede. Pa ako treba glavnija cvorista pokriti odozgo da se moze i zimi voziti biciklo kad je manje hladno. Drugo rijesenje bih bila podzemni vlakovi ko u modernim gradovima. Vjerujem da su 'podzemne' i biciklisticke staze prioritetni projekti vrijedni 'cijene' zdravlja.
Bujrum se provozati po Beču pa nećeš nikad više ovakvo šta napisati.
Pa i ti sto imaju auta se rijetko voze po Becu,bilo bi glupo pored metroa koji je tako uredjen da se brze stize do bilo koje destinacije u gradu od kola.
A jesre se navadili na Bec, jarane ne bi dao auto za tramvaj nikada.
austrijanci postali fukara teška
Ili su davno skontali da se sreca i zivotni standard ne mjeri automobilima??
... isto u Sarajevu
Za 365 eura se voziš koliko hoćeš,.. cijelu gofinu. Više ti treba za parkinge,.. ako imaš auto.
Hocete vi dizelase da vozate...koliko ono kosta litra,aaa?
kod nas brate biciklo svetinja.što se tiče grada.za dalje imaju autobusi,vozići.imaju bicikla od komune.ne koštaju sasvim malo.možeš da se preplatiš godišnje negdje oko 50 km.privatna bicikla se kradu ali ovaj ne možeš ukrasti.sve zavisi od urbanizacije.plan grada.
Nas seljak bi autom u stan da moze....
Mi nismo Beč, mi smo Dubai 🙂