Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jesu ovo oni ambasadori što nas savjetuju kako da Romima pravimo kuće i kako da hranimo cuke faširanim mesom u azilu.
Romima je ponuđeno bezbroj programa za pošteno zapošljavanje, međutim niko nije prihvatio. Neka me SIPA sad evidentira ako hoće za govor mržnje, ali ja ih fakat ne volim i mislim da su kolektivno beskorisni paraziti svakog društva. Naravno, ima izuzetaka, ali ih je premalo da bi se globalna slika o njima popravila.
nije mi jasno kako mozete nesto pricat protiv djece, nisu ona nista kriva, treba dat svakom djetu besplatno obrazovanje, pa kad odraste da ima mozga da razmisli hocel ko njegov smrdljivi otac drzat djecu na semaforu i pit ili ce radit nesto korisno za sebe i ostale, kad vidis da francuska nezna rjesit taj problem, zapitaj se sta bosna moze. DJECA SU TO!!! nisu oni nista krivi. ako imas predrasude prema romskoj djeci onda nesto s tobom nije u redu. a ukrascec ti i prvi komsija ako mu das priliku a ne samo rom
a zapad kaze: "balkanci su barbari i ne znaju za demokraciju" ......
Hajde ne serite zivota vam. Da u BiH dolaze hiljade Roma iz drugih drzava, da Rumuni i Bugari koriste rupe u zakonima EU, a da BiH snosi posljedice tako sto mora zbrinuti hiljade bugarskih i rumunjskih Roma, pricali bi onda drugu pricu. Rumnska i Bugarska vlada iskoristavaju Rome da ih se rjese na taj nacin da ih isporuce zapadu. Zasto je problem ako ih zapad vrati nazad odakle su i dosli? Nema ti nikakvih problema, ne mogu neke zemlje koje i ne zasluzuju EU status, iskoristavati taj status do iznemoglosti kako bi podrzale fasiste u Rumuniji i Bugarskoj. Te dvije zemlje i ne zasluzuju EU clanstvo.
Pa nek roditelji ove jadne djece nadju posao ko svi normalni ljudi i stanuju u jednoj normalnoj zajednici, gdje imaju skole itd! BEZ rada i prosvjetljenosti nema ni zivota i edukacije ! Vrijeme je da romska populacija postane ko i svi ostali gradjani jedne evropske drzave ! Romi su jedan napacen narod i trebaju se napokon okrenuti normalnom zivotu a i sve drzave i gradovi Evrope ih trebaju tada postivati ko sve ostale gradjane.
@derp ...pa, pola sipe ratni zločinci, ili u najmanju ruku mutnih biografija...takvima se lako upravlja...
ovo isto k'o u slavoniji - hrvatska
Pa ne mogu ni kod nas
Demokratija po jeri EU.Pa šta onda nama seru za Sejdića i Fincija.
A nama nesto pricaju o ljudskim pravima, kakvi licemjeri pogani. Mi smo za njih zapadna evropa
I onda mi ova stoka francuska, priča nešto o multikulturalnosti !!! Gazi stoku fašističku !!!
Ponjamke vam se na vasu demonkratiju i kompletnu zapadnu civilizaciju. Kontate da ste visa rasa stoko odvratna. Dao Bog da vam se oni protiv kojih se u Maliju borite po Parizu setkali.
E sad, da mi imamo pravu vladu, pa da im ponudi saradnju u edukaciji po pitanju integracije romske djece, pa da im naši stručnjaci malo tamo drže predavanja i radionice... Moj prijatelj je završio osnovnu na Gorici, gdje je skoro polovina ciganske djece i nikad mu ništa nije falilo. Od stvari, mislim.