{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skandal u vezi sa prostitucijom u Washingtonu

18.4.2012. u 16:04
3
0
Skandal u vezi sa prostitucijom u Washingtonu
3
Skandal u vezi sa prostitucijom u Washingtonu
Skandal u vezi sa prostitucijom, u koji su uključeni agenti Tajne službe, je eskalirao u utorak izjavom da je najmanje 20 žena boravilo u hotelskim sobama sa američkim agentima i vojnim osobljem nekoliko sati prije nego je predsjednik Barack Obama stigao na samit sa čelnicima Latinske Amerike.
Šef Tajne službe Mark Sullivan je bio obasut pitanjima o tome da li su žene imale pristup informacijama kojim bi mogla biti ugrožena sigurnost predsjednika Obame, prenose američki mediji.

Sullivan insistira na tome da Obamina sigurnost ni u jednom trenutku nije bila upitna.

Sullivan je također dodao da je pod istragom i 11 agenata Tajne službe i 10 članova vojnog osoblja. Svi oni imaju različite priče o tome ko su bile te žene, ali svi se slažu u vezi sa činjenicom da nijedna od žena nije bila maloljetna.

''Neki su priznali da su žene bile prostitutke, drugi govore da su to samo žene koje su upoznali u baru'', rekao je Peter King, predsjednik Komiteta za državnu sigurnost.

''Da su kojim slučajem te žene bile teroristi, u sobama agenata su vrlo lako mogle dobiti pristup informacijama o kretanju predsjednika ili o sigurnosnim protokolima'', dodao je King.

Identiteti osoba pod istragom nisu objavljeni.

Ovaj skandal će predstavljati sramotu za Obaminu administraciju u godini izbora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: