Uoči nuklearne probe
9
Sjeverna Koreja u ratnoj pripravnosti
Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SAD u borbi protiv nuklearnog naoruzanja napada drzave koje ga nemaju, a ne napadaju one koje imaju nuklearku...logicno.nema zafrkancije sa S.K :)
Imamo i mi svoga Kim Jong-Tihića koji je proglasio vanredno stanje u SDA.
BACI BOMBU DA SE IGRAMO, IGRAMO , IGRAMO :)
Ako dođe do sukoba, razlog može biti samo kriza svjetskog kapitalizma, što je bio uzrok i prethodnog rata.
S kime bolan? S nama? Gdje smo to mi? Čuj zajedno!?
Rat se vodi izmedju velikih sila ,po obicaju.Ovdje na sceni je rat izmedju velikih riba konkretno Kina vs USA a sve preko ledja malih.Sjeverna Koreja ima punu podrsku Kine i ne znam cemu foliraju da nesto strahuju od njih.Da je Koreja sama, davno bi Ameri krenuli na njih.S. Koreja ima puno pravo na nuklearno naoruzanje.Zasto bi eksluzivno pravo na to imale velike sile ? Svi ili niko ! Mali se jedino atomoskim naoruzanjem mogu braniti od velikih imperijalista i izrabljivaca.
Znao sam ja da Sjeverna Korea pravi sve ove probleme. Sace uskoro i planeta da pukne i da se propolovi na pola, kad bace ovu raketu.
Ko kaze da su razbili Rusiju, Rusija se sama od sebe urusila kao i svaka komunisticka zemlja. Sjeverna koreja se vise od 50 godina lozi na rat, pa tako svremena na vrijeme njihov vodja mora malko da zamaze oci tom jadnom narodu da i dalje vjeruje u komunisticku doktrinu. Suvise je uloga da bi ona budala sa smjesnom frizurom Janceg-jang ili hoshimin, kako se vec zove rizikovala kraljevsku poziciju i pokretala nekav rat. A sto se tice Irana on je miran dok je Obama predsjednik.
samo rokaj
Sjeverna Koreja je trenutno isprovocirana nečim na ovakvo stanje, mi gledamo Američke vijesti , drugu stranu ne čujemo. Ljudi moji laz je da u S.Koreji umiru od gladi, komunizam je rak rana za kapitaliste, nju je namjerno izolovala J.koreja kojom upravlja SAD, oni njima trebaju da bi vukli konce za ostale. Rusiju su razbili a da ne mogu S.Koreju. ŠUPLJA. OČEKUJTE NAPAD NA IRAN.. ZAPAMTITE...
Ne rise
Pa zar nije očito, ako malo dublje razmislite da se priprema udar na Iran. Skretanje paznje na Sjevernu Koreju treba da zaslijepi svijet i da mu predoči 'krivu' sliku, kako je loše kada atomsko oruzije dođe u NEAMERIČKE ruke. Ovom laznom predstavom Izrael i Amerika treba da osiguraju dosta podrške od ostalih svjetskih moćnika. ZAPAMTITE OVE MOJE RIJEČI, 'U ROKU OD MJESEC DANA ĆE NAPASTI ILI IZVRŠITI NEKE SABOTAZE NA IRAN'...
Sjeverna Koreja je u ratnoj pripravnosti već 60 godina.
Osevapio bi se svak ko bi napao ove sjeverne Korejce,da im skrati muke.Oni ionako umiru od gladi i državnog terora.
Narod ko narod, stoka. Sto se narod u SK ne pobuni umjesto da jedu lisce,travu i jedni druge.... dignite pravu revoluciju i oslobodite se tiranije.... Ali opet, narod ko narod: "Nece mene" "Bice bolje" "Samo nek' ne puca" "Eh da hoce komsiji krava crknuti" "Jesam gladan ali jescu sutra,mozda".... itd Zakljucak: Y3bo narod, ko ga je ikad slus'o i slijedio, nay3bo je. Na kraju: Cuvaj se vuka i seljaka... i da, slusajte M. Sobica.
Sve je to uredu, ali kako objasniti ovim nasim Sjeverno Korejancima da je Tito mrtav vise od 30 god.Da drzava Jugoslavija nepostoji. Po analogiji nekada se i u starom rimu, i vizantiji dobro zivjelo. Razmisljajte malo o sadasnjem vremenu, sta treba promijeniti da bi nam sutra svima bilo bolje. Ako se ovako nastavi, ni mi nismo daleko od kanibalizma.
@ccc: Ne smiju jer ovi Iuđaci imaju nukIearno naoružanje, a Iuđaci su. Dakle ne bi se libili da razore neki grad i pobiju na miIione ljudi. Lahko je bilo šamarat Irak i Afganistan...