Zatvorili fakultete na 10 mjeseci
0
Sjeverna Koreja poslala studente na gradilišta
Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Malo Sjeverna, malo Juzna Koreja :) Sta je pisac htio da napise ??
kakve su vam ovo nebuloze, u glavnom naslovu sjeverna koreja, u podnaslovu juzna koreja, vlada u pjongjang-u je naredila juznoj koreji...???? OPISMENITE I INFORMISITE SE!
mi nemamo fabrika, ali bi nas poslali u džamije! toga imamo koliko hoćeš :D
pa dobro kad malo bolje razmislim, hm, ima ih dosta koji su zavrsili studije pa rade kao \"bauštelci\" (sa diplomom), a javni poziv predsjednika Sj. Koreje je opravdan, svaka cast. A kod nas, previse smo komplikovani da se kod nas provede takav potez, jer bi trebao poziv sa tri strane a ne sa jedne. A onda bi se javili (i ostali) jer ne bi znali da li su i oni pozvani da rade. Et dosta od mene.
a ko je reko da ti isti studenti koje spominjes vec ne radi i uporedo studiraju??? sta sad ispade kod nas nijedan student ne radi i nikad nista nije radio..??
blago njima kad nemaju drugih nezaposlenih, pa regrutiraju studente za tu svrhu :)
vidim i ti se sje.ba radeci....
ma ovo je mobilizacija pred rat...
ovo je super stvar... svaka mu cast. da je ovog malo kod nas... svi bi znali raditi dosta stvari i cijeniti skolu a zemlja bi isla naprijed. Svaka cast Koreja.
ovako treba i ove nase studente. papci i sosoni, famfulje i dr.olje studiraju po 10 godina. unistise nam drzavu. narocito treba ove sa pravnoga i ekonomskoga fakulteta, a nebi bilo na odmet ni ove sa FPN i sa filozofskoga. a svakako treba i sa FIN, katolicke pravoslavne bogolsovije, mogli bi i ovi sa medicinskoga, da budu masazeri ovima koji se umore.
ma ja mislim ni jedan student ne smije pisnuti.... čik ti majci pa napravi protest....
komunizam je zakon, Ovako i nama treba, nema nista od demokratije svima nam je bolje bilo dok je tito vladao ovim prostorom :D Ako nista bilo smo makar faca u evropiii
Vlada u Pyongyangu je naredila svim fakultetima u Južnoj Koreji
Blago se vama kad vam je uzor Sjeverna Koreja. Zato i jesmo ovako \"napredni\" kad imamo takve mozgove :)
TAKO TREBA! A NE KO OVI NAŠI ŠTO STUDIRAJU 15 GODINA I NIŠTA NE RADE!!!!
NIJE JUŽNA NEGO SJEVERNA KOREJA !!! NE ZNATE NI PREVESTI KAKO TREBA !!! I kakve studentske pobune u Sjevernoj Koreji ? Pa pobit će ih vojska. :S
Respect, o veliki vodjo, tako treba i ovdje uvest!