Komentari (121)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
PVO je skracenica za Protivvazdusnu Odbranu, a odbrana je zenskog roda. Nije mogao nikako biti sirijskI PVO, nego sirijskA PVO. Od tuda i nejasnoca u naslovu ko je koga srusio. Elementarna nepismenos kvazi novinarcica na djelu.
@jo008 nepismenost ovog novinara je stravicna, u naslovu ispada da su Rusi oborili, a u clanku pise da je Izrael oborio ruski avion
@koksibaI U članku stoji da su Sirijci oborili ruski avion.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
ovi novinari svojom dvosmislenošću mogu da izazovu sukobe širih razmjera,treba ih držati na radaru.Sreća pa su u Bosni ovdje je i onako sve zavađeno i sjebano
Do ovog momenta Rusi su tolerisali prelete izraelskih aviona i nisu tome pridavali prevelik znacaj. Putun i Netanijahu su imali dogovor iz 2015. Sada nakon sto je Turska isposlovala mirno rjesenje za Idlib to ocigledno ne odgovara Izraelu i krenuli su u provokacije. Adekvatan odgovor bio bi nekoliko baterija S-400 i Su-35 u redovne patrole. Preleti IAF bi mogli postati proslost.
Trebali bi šije rafidije malo na školovanje, ciljanje i nišanjenje im baš i nije jača strana. Pogodili savezenika, mamlazi muslimanski
Nadaleko je poznata rusko - židovska ljubav. Od Trockog i Lenjina do ubistva Romanovih. Ubistva Stolipina, Gorkog, Jemeljenovai mnogih ruskih patriota. Ono što je manje poznato je da su i na svjetovnom i duhovnom prestolju Rusije i danas židovski psi. Putin i njegova tajkunska banda u Kremlju, a popa židov na čelu Ruske Crkve . Samo je židovima odgovarao i odgovara sukob unutar naroda Evrope. Vojni vrh bi trebao sve te izdajnike i tu pogan da pobije.
Sta uzimas?
samo deri vlaško krstašku rusku pijanu gamad
100% UZ Rusiju kontra Izraela. Treba gamad spustiti na zemlju, previse su se uzdigli.
rusi će sad uzvvratiti pušenjem izraelskih sunnet kurrčina. :)))
Nemaju Rusi mu.a da napadnu Izrael.
Nadam se da ce Putin postaviti S-400 sisteme uz samu granicu sa Izraelom. Pa nek onda poleti gamad cifutska.
hahha... izraelci bombarduju tu latakiju samo par kilometara od ruske glavne baze. rusi nemaju mudda.
Sirijci srusili Ruski avion sa Ruskom raketom. Interesantan zaplet kojem su kumovali Izraelci.
Pravilan naslov bi trebao biti: Sirijska PVO srusila ruski vojni avion nakon provokacije Izraela...
Sirijska PZO srušila ruski avion, a sada im Izraelci krivi jer su i oni letjeli u blizini. Pa ima li ikakve koordinacije između sirijskih snaga na tlu i ruskih snaga u zraku? Očito je koordinacija slaba čim im se ovako nešto dešava.
Nema to veze sa koordinacijom. Da prevedem u jednostavnijim crtama, Izraelci su krijuci se iza Rusa zapucali na Sirijce, u uzvratnoj vatri su pogodjeni i Rusi. DA Sirijci su ih pogodili, al razlog za incident i veliki (najveci) dio krivice snose Izraelci koji su doveli Ruse u opasnost tako sto su ih defakto koristili kao zivi stit.
Ako pogledamo mapu vidjet cemo da su Izraelski avioni ispalili rakete sa udaljenosti od svega nekih 25-30 KM od pozicija koje su gadjali. znaci da je sirijska PVO imala vjerovatno samo minutu il manje od minutu da reaguje i da obori ispaljene rakete. to je jednostavno prekratko za bilo kakvu koordinaciju na terenu.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
STOP! GOVOR MRŽNJE! Molimo vas da održavate pristojan nivo konverzacije, bez huškanja, diskriminacije, prijetnji i govora mržnje. U protivnom će vaši komentari biti obrisani. http://zalbe.vzs.ba
cifuti su najgori narod
@FlavorPlus1. Kako si došao do tog zaključka? Koliko moraš biti slabouman da čitav narod nazoveš glupim iz nekih vlastitih pretpostavki, baziranih na medijskom izvještavanju?