Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
izbori u Siriji nisu potrebni jer je Basar dobio vec 97% glasova i Suniti se mogu samo slikati sto ce ikada doci na vlast ! Zivjeli Sirija, Iran i Hezbollah !
Kakve veze ima Srebrenica sa Sirijom? U Srebrenici se desio težak ratni zločin, streljanje ratnih zarobljenika. Dok u Siriji nema sličnih enklava jer ne ratuju različiti narodi nego religijom podijeljeno stanovništvo. Uostalom sve manjine su na strani vlade jer je Sirija sekularna država. Ovo je zakuvao Zapad (iskoristio narodni bunt) zarad svojih a ne interesa sirijaca. Slično kao i u SFRJ. Napad spolja je teško izvodljiv i skup, ali \"zavadi pa vladaj\" je najproduktivniji. Sve to se dešava radi ekonomskih interesa i geopolitičke pozicije Sirije (kao i SFRJ). Ako neko misli da je drugačije onda ima ozbiljnih problema sa razumijevanjem politike. Zapad može da zaustavi ovaj rat ali izbori bI dokazali privrženost većeg dijela stanovništva Assadu. Naravno da trebaju promjene u Siriji ali smrt i razaranja nikako. Posljedice ovog besmislenog političkog rata osjećaće se godinama poslije. Ovo je najgluplji mogući rat.
Srebrenica je mala maca sta ce biti Sunitima u Siriji kada se red i zakon opet uspostave!
Arapski naziv za grad je Halab. Kod nas je udomacen turski naziv Halep. Grad kao i cijela Sirija je bio dugo dio Otomanskog imperija. Za vrijeme svoga mandata u Siriji (poslije pada Otomanskoga carstava) Francuzi su grad zvali Alep, a kliks koristi cionisticki, google naziv Aleppo. U svakom slucaju svaki naziv je ispravan, sem mozda, ovog zadnjega. Grad se u proslosti zvao jos Halpe i Halibon. Veroea je ime kojim su ga zvali stari Grci.
\"Zivjela Sirija, Iran, Venecuela, Sjeverna Koreja! \" tako je, ZIVJELI SIITI i jos bilo ko, da ne budu sami Siiti ... kako providno, kako providno
Kada sam bio u ALEPU nigdje nisam primijetio natpis ili sam čuo da ga zovu Halepo. Takođe terorističke grupe zajedno sa zavedenim građanima čine Slobodnu a ne Nezavisnu Sirijsku vojsku! FSA je FREE a ne INDEPENDENT Syrian army! I treća stvar upravo ta FSA je najavila ofanzive i napade na Sirijske snage bezbjednosti, tako da ne stoji vaš navod da je vlada pokrenula ofanzivu. Malo bi novinarski trebalo da se bavite pisanjem i istraživanjem a ne izmišljanjem. Previše ste naklonjeni jednoj strani a da mnogi od vas nisu ni kročili na tlo Sirije!
Pa cekajte malo, zar nije u toku ofenziva tih vasih pobunjenika? Ginu ko rasada banda ter.ro.risticka. Slobodni svijet se obranio u Siriji, a vi kliksovci, mozete piskarati sto hocete. Zivjela Sirija, Iran, Venecuela, Sjeverna Koreja!
pošaljite tom diktatorskom g.o.v.n.e.t.u. assadu par bombi, da se terorizam neširi.
i Basar i njegovi Siiti ce u Dzehenem a pogledajte kako je stanovnicima Dzehenema: http://el-asr.com/tekst/akida/opis-stanovnika-d%C5%BEehennema
nista je to danas hocu barem 10 hiljada -.-
Saće klintonovka da pošalje banana da i oni imaju s čime, ako ostane drugu turu na vlasti. Al teško jer je i Huseinu Obami dojadila koja je to frigidna vještica.
valjda ce se i ti pobunjenici dokopati artiljerije i protuavionskog naoruzanja