{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sirija: Šestogodišnja Hatidža ostala bez igdje ikoga

A
11.1.2014. u 12:28
17
92
Sirija: Šestogodišnja Hatidža ostala bez igdje ikoga
17
U napadima sirijskog režima Bashara al-Assada na civile, mala Hatidža je izgubila cijelu porodicu i sada se sa tetkama i daidžama nalazi u izbjegličkom kampu u blizini granice sa Turskom.
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija


Ekipa agencije Anadolija je posjetila izbjegličke kampove u blizini graničnog prelaza Es-Selame u Siriji gdje su se uvjerili u tužne i skoro nevjerovatne ljudske drame s kojima se tamošnji ljudi suočavaju.

Tako se u tim kampovima nalazi oko 14,000 Sirijaca, među kojima žene čine većinu, koji se sve više suoačavaju i sa oštrim i neizdrživim hladnoćama.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija


U jednom od šatora u izbjegličkim kampova u Halepu nalazi se i šestogodišnja Hatidža koja je u ratu izgubila roditelje, braću i sve ostale članove svoje porodice.

Mala Hatidža je nakon velike tragedije koju je doživjela a koje još nije ni svjesna, sa rođacima stigla u izbjeglički kamp.

Njezini rođaci kažu kako je Hatidža vrlo mirna i umiljata djevojčica koju svi vole i dozivaju u izbjegličkom kampu, a ona svima pomaže šta god zatreba.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija


Njen daidža Ebu Mustafa priča kako su pobjegli od Assadovih granata, jer nisu mogli više podnijeti život gdje su svaki dan očekivali da budu ubijeni.

"Assadova vojska je bacala bombe na nas. Ubijali su našu djecu, cijelu jednu generaciju su uništili i uništavaju", kazao je on.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: