Komentari (140)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
HAHAHHA CUJ NEUSPJESNI PA NE GAĐAJU IH JAJIMA
...bombardovanje je beskorisno protiv gerilskih boraca,to se pokazalo i u Vijetnamu i u Afganistanu...
A kad je ovaj isti ISIL napredovao i pored bombardovanja od strane koalicije onda ste pricali kako je to samo paravan i sl!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Da su zračni udari toliko efikasni, Amerika bi dobila rat u Vijetnamu. Ali zračni udari, kao i topnički, služe za smekšavanje protivnika pred kopnenu ofenzivu. A za veliku kopnenu ofenzivu Sirijska regularna vojska nema snage. Iscrpljena je dugogodišnjim ratovanjem protiv IDIL-a i tzv. oporbenih snaga, nazvanih umjerenim islamistima kojima daje potporu NATO i Arapska liga. Zato skorašnji završetak rata kao i pobjednik nisu na vidiku.
Dokaz da Ruje uopće ne gađaju ISIL već pobunjenike.
Mudžahidske grupe koje se bore protiv Asadovog režima, a koje su okupljene oko Slobodne sirijske vojske bile su prinuđene da se povuku iz sjevernog Halepa. IZloženi napadima Rusije i Asadovih snaga sa jedne strane, a sa druge strane napadima ISIL-a, FSA se morala povući. Dijelove sjevernog Halepa odmah je zauzeo ISIL. Naravno, Rusi i Asad sada ne napadaju ISIL.
rojters hahhahaha
Najbolji komentar na članak !
....sta je vama ispod isil marama su pripadnici Zelenih beretki. Delta force, sas, sealsi, rendzeri i sve ostale zapadne specijalne snage... Zato deru dole 5 armija na svakom frontu... Kakvi ba isilovci i njihovi domaci ljudi ...sve su to placenici i specijalci...
vidi se na snimcima sve američke face ispod onih brada :)
fuck you and goodnight
Jedni govore da bjeze drugi da napreduju, ne zna se ko vise laze
Naprijed ISIL gazi cafire
Kada Ameri bombarduju i ulaze u Bliski istok, svi ih kritikuju. A kada Cetnicka braca Rusi to rade u Ceceniji ili sada u Siriji, ti isti koji su kritikovali Ameriku sada Ruse podrzavaju. Znate li sta bi nas Poslanik uradio? On bi se borio protiv jednih i drugih, Taj covjek nebi nikad dozvolio da te dvije sile igraju saha na Muslimanskom svijetu i koriste ga za testiranje novog oruzja. Iskreno se nadam da ce se jednog dana naci nekakav pametan Musliman koji ce ujediniti taj svijet i dici se protiv svih zemalja koji ubijaju za svoj interes preko ledja nevinih Muslimana!!!
Kad tad moj vlasino, kad tad... Vec se budi revolt u Muslimanskom svijetu. Samo polako.
davno sam rekao da nema pobijede dok cizma ne proseta!!!
Normalno da su neuspjesni kad uopste ne gadaju IDIL, rokaju po stanovistvu...
Rusi su pod sankcijama i oni su prinudjeni da suradjuju sa momenatlno najvecom vojnom silom na svijetu...mozemo samo da gledamo kako padaju gradovi a uskoro i drzave....
kakva propaganda. Ta sela nisu bila pod kontrolom vlade, nego tih umjerenjaka.. Inace Sirijska Armija je samo tokom jucerasnjeg dana u prvom naletu oslobodila sa dvije strane preko 120km2 svoje teritorije, potom je ISIL vratio skoro pola. Gubici sirijske vojske su preko 40 vojnika i 10tak tenkova. Pogibija iranskog pukovnika nema nikakve veze sa ovim selima. Na LiveLeak su vam svi snimci.
Izvjestaj dalo Rusko ministarstvo informiranja :-)
sve je tačno ali su izvrnute činjenice. Kao prvo vjest tjera čitaoca da shvati da je Iran (šiti) duboko involviran u rat i da im je poginuo general. Kao drugo, između redova se vidi da se osuđuje Rusija koja je pogodila magacin ''umjerene opozicije'' koja se eto nije mogla braniti. Kao treće, čitalac može zaključiti da rusi rokaju bez efekta. Glavna ofanziva je sada u provinciji Hama, gdje vladine snage poslije jučerašnjih velikih gubitaka danas slabo napreduju. Evo snimka od 8.10. https://www.youtube.com/watch?t=46&v=lj6Om0Nsgtg&ab_channel=%D8%A7%D9%84%D9%88%D9%83%D8%A7%D9%84%D8%A9%D8%A7%D9%84%D8%B9%D8%B1%D8%A8%D9%8A%D8%A9%D8%A7%D9%84%D8%B3%D9%88%D8%B1%D9%8A%D8%A9%D9%84%D9%84%D8%A3%D9%86%D8%A8%D8%A7%D8%A1
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
arapi nezadovoljni ponovo.
promjena u strategiji izvještavanja (na zapadu)... kad već ne mogu promijeniti političku strategiju :-)))