Komentari (265)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sramotno. da nije bilo ataturka danas bi turska bila samo drugi afganistan. ataturk je od propalog i zatucanog kalifata napravio modernu i najjaču državu u islamskom svijetu.
Necu reci da Osmansko carstvo nije bilo u fazi propadanja, ali je to u velikoj mjeri bio rezultat poraza u Prvom Svjetskom ratu, a ne neko cudotvorno djelo Ataturka. On je uletio u pravom momentu i napravio republiku kako bi spasio sto se spasiti moze, a da je on neki faktor progresa, sumLJam jer jer Osmansko Carstvo bilo super-sila vise od 500 godina, imali su dominaciju na moru i na kopnu, i u kolonijalno doba im niko nije mogao prismrdit, sve do 1. svj rata.
neki očito slabo poznaju historiju. nakon prvog svjetskog rata osmansko carstvo je izgubilo rat. strane sile su upravljale kalifatom zajedno sa sultanom. grci su bili zauzeli pola carstva. ataturk je prvo oslobodio tkz carstvo od stranog okupatora, protjerao korumpiranog sultana, napravio republiku tursku i tursku naciju.onda je poručio ljudima civilizacija je strašna vatra koja guta sve one koji je ignoriraju. nije dzaba dobio titulu ataturk- otac turaka.
PRIKAŽI ODGOVORE (18)
Ne znam o čemu ovdje raspravljate, to je problem Turaka, nije naš, nek rade šta hoće!! I mi smo Tita zaboravili i opljuvali i izbrisali i sve drugo, a od jedne zaostale države stvorio je državu koja je pravila televizore, avione, automobile, kamione, tenkove, topove, podzemne aerodrome, elektrane, željeznicu,.. davao stanove besplatno, regres, ljerovanja, slobodu hodanja i mir, pa opet ga mršnuli i birali ove danas!! I sad ja nostalgičar, što istinu napišem!!!
Nikako vas ne kontam, zar niste lose ziveli i bili ugnjetavani od strane mrskih Srba, i da je jednini spas bio da imate ovo sto sad imate. Ali onda kad vas uvucem u pricu pocnete da kmecite ovo sto sam napisao da ste bili ugnjetavani i niste imali nikakva prava. Onda mi nije jasno kako mozete istovremeno ziveti kao u raju, a istovremeno biti ugnjetavani do ludila.
@zvezdaleee Da bi skontao,moraš dobro pročitati šta sam napisao!!Pisao sam o Titovu vremenu tj. do 4.5.1980. godine!Poslije toga dolazi Memorandum SANU-a, Milošević, Gazimestan,JNA srpska postaje, a bila je sastavljena od svih naroda SFRJ, izglasava se vojni,a ne civilni budžet SFRJ,nakon čega Ante Marković daje ostavku,rat u Sloveniji, Hrvatskoj, pa Vukovar, Sarajevo, Srebrenica kasnije..!!Kontaš li sad??A mogli smo ko Česi i Slovaci i normala bi bila sve danas!!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Sanjajući Osmana, ovaj terorista je riješio da sahrani Tursku. Samo naprijed, vrijeme joj je da nestane.
dfgsdfgdf
Jedini razlog zbog kojeg Turka nije ista Afganistan jeste Atatuk. On je taj koji je ukinuo fasiticki, vjerski zakon i uveo onaj koji je donedavno bio. A danas svjedovimo vracanju Turske u 19ti stoljece zahvaljujuci krvolocnom tiraninu Erdoganu......
@Rifet u drugim rijecima da ja dodjem i tebi otmem 1000 maraka i zabranim ti da se zalis i onda te pare iskoristim za izgradnju ceste, ja bi bio kao dobar vodja? Tiranin je svako ko svoj narod hapsi/kaznjava zbog zalbe protiv vlade. To sto je on tudjim novcem nesto napravio i sam sebi pridodao zasluge to absolutno nista ne znaci. Na kraju krajeva Izetbegovic je otvarao autoput prema Zenici, i to onaj isti koji vec sada krpe, u drugim rijecima bacio tudje pare da bi on dobio pohvalu.
A ako ti je toliko drag, slobodno se ti preseli u Tursku. Ako nista ce porasti prosjecni koeficient inteligencije u BiH....
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Sramota da ne moze biti veca. Izgleda hoce Erdogan da postavi svoju kao apsolutni vladar svega zivog u Turskoj. Uzas.
Nikada mi nije bilo jasno, a vjerovatno i nece, zasto pojedini Turci jos uvijek smatraju Ataturka nekakvim reformatorom?! OK. natjerao ih je da skinu fes i natuku cilindar sesir, ali zasto je svoju hanumu umotavao ko egipatsku mumiju i nikada nije zelio da se za to sazna?! Poserem se i na Ataturka, i sve druge zaopadnosupacke lizace!
Vratiće te vi Kemala, kao što bi mi Tita vrlo rado... Ali biće vam kasno. Još jedan glup potez koji vodi dubljim podjelama u Turskom društvu!
Na to mjesto ce staviti Erdogana.
Loše, vrlo loše! Još jedan u nizu pogrešnih poteza!
Neće proći dugo i počet će se uklanjati i iz Ankare i Istanbula. Turska se vraća u mrak Osmanlijskog carstva i desit joj će se što joj je bilo namijenjeno poslije 1. SR. Totalni raspad i čerupanje. Rusiji se ne smije dati nesmetan prolaz kroz Bosfor, pa makar to značilo brisanje Turske sa mape. To Erdogan ili ne vidi ili jako dobro zna i namjerno goni u tom smijeru.
komunjare na aparatima
komunjare na aparatima
Samo su titovi pioniri protiv Erdogana
Samo su titovi pioniri protiv Erdogana
bogami, kud propade onaj drzavni udar... skontali su bili generali s kim imaju posla. Brku podrzava seljadija, normalan narod ga ne moze smislit.
Jest mi to nešto poznat-riđobradog podržava seljadija, normalan narod ga ne može smisliti
kao kod nas