{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sigurnosne kamere zabilježile pucnjavu na ulicama Londona

19.12.2014. u 10:44
5
36
Sigurnosne kamere zabilježile pucnjavu na ulicama Londona
5
 
Sigurnosne kamere zabilježile su pucnjavu na ulicama Londona, koja je ličila na pravi akcioni film.
Na snimku se vidi naoružani čovjek Sedat Meric. On prvo puca na policajce, a potom trči i puca, dok ga oni ganjaju i uzvraćaju paljbu. Meric je ispalio osam metaka i ostao bez municije. Tada je spustio oružje na trotoar i predao se. U ovoj filmskoj pucnjavi niko nije povrijeđen, iako su meci letjeli u raznim smjerovima te je oko njih bilo i prolaznika.

Dvadesetpetogodišnji Meric proglašen je krivim za posjedovanje vatrenog oružja i pokušaj ubistva. Njegov 22-godišnji saučesnik Oktay Ayanoglu osuđen je po istim tačkama optužnice.

"Meric je izašao tu večer s namjerom da plaši ljude i bez razmišljanja o tome ko bi se mogao naći u njegovoj blizini dok je pucao. Pucanje na policijske službenike pokazuje, ne samo nepoštivanje zakona, već i nebrigu za druge živote. Bila je puka sreća to što niko nije povrijeđen u ovom incidentu", rekao je Shaun Fitzgerald, načelnik policije.

Pucnjava se dogodila u maju, ali je snimak objavljen tek sada kada su proglašeni krivima. Konačna presuda bit će im izrečena 9. januara.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: