Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bez obzira na rakete s-400 ove avione nemoze regstrovati radar tako da rakete nemaju efekta
a japanci su to jos bolje smislili sigurno ;)
@@s-400trjium...Nema veze,kraj ovog raketnog kompleksa niti jedan zapadni avion nema šansu.To potvrđuju i zapadni stručnjaci.Svi su saglasni da je ovo najbolje napravljen PVO kompleks do sada.Evo mu karakteristika:U operativnu ulazi za manje od 5 minuta po postavljanju platforme za lansiranje.Njegov zapadni pandam ,američki Patriot tek nakon pola sata.Dakle S-400 je spreman za operativnu upotrebu čitavih 6 puta brže od Patriota.S-400 svaku poznatu letjelicu ruši na visini od 10 metara,dakle u startu,Patriot na najmanje 60 metara,dakle 6 puta manje.Patriot najviše može da gađa na visini do 15km,S-400 na 40 km.Patriot maksimalno može da dobaci do 150 km,S-400 čak 400KM.S-400 može da ruši balističke rakete kraćeg dometa,Patriot nije niti blizu toga.Osim toga Patriot je debelo zaribao u Iraku.Zaključak;S-400 je čudo raketne tehnologije,koji kako sam naveo u prvom komentaru bukvalno obesmišljava nATO avijaciju.Inače jedan raptor se nedavno srušio.Tom prilikom poginuo je pilot.
lovacki avion? ides u lov sa njim?
Samo još da dodam da u Rusiji ima još mnogo što nije za javnost.
Ne zaboravi, ovo je Lockheed....
\"u idućih pet godina, a 2.400 ukupno.\" cijena komada 350 milona $ ma treba napraviti 100.000....ja majmuna, a sve kriza...
Pojavom ruskog raketnog kompleksa najnovijeg pokoljenja,S-400TRIJUMF,letovi ovakvih aviona(generalno gledajući američke avijacije i NATO alijanse)postali su obesmišljeni.