Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kapitalistička propaganda. Nijedna država svijeta neće osjetiti posljedice američke recesije, ako nije u sistemu kapitalizma. Šta se to značajno desilo u Evropi kada je ukinuto radničko samoupravljanje u Jugoslaviji.
...glup si...nije se desilo ništa jer je Yugoslavija bila haman pa zatvorena ekonomija... nisi pio njemačku kiselu, jeo njemačke čokolade, nosio američke patike, i slicno zato se nista nije poremetilo...jer nisu bili prisutni na ovom trzistu moza samo koji procenat! a danas je sve drugacije...svi su prisutni svugdje...i svako uništavanje jedne privrede dovodi do gubitka prodaje i prihoda neke kompanije u nekoj drzavi a s tim i drzavne gubitke! svi smo umrezeni u ekonomskom internetu!
Ružno je biti brzoplet, ali si se nakačio, ...Sada kad si pojmio neke stvari razmisli zašto S. Koreja nehaje za Iphone mobitelima.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Nek se pobiju republikanci i demokrate da vidimo ko je jači!
ovaj model parlamentarnih opstrukcija garantujem zivotom da su vidjeli i preuzeli od nas kao model za efikasno blacenje vlade i smjene vlasti dabogda se nikad ne dogovorili jer ste i nama isto priredili, nama ionako veca recesija i ne moze biti a ti MMF kurvo legard, nemoj da strasis narod, oni znaju da ako smanje vanjske vojne intervencije da im ne treba veci limit zaduzenja
AKO NEKO ZNA NEK MI OBJASNI : Ko je još u recesiji osim Amerike i još pet-šest država EU (naše ne računam ni u šta) i zašto smo se mi svezali za ove budale koje propadaju ?
opet negativne ocjene, a niko da mi objasni
Cuj ?! Koliko moras biti supalj da to i sam ne skontas....nek ste nas prosvjetlili...
Recesija su povremena usporavanja u privrednoj aktivnosti neke zemlje praćena istodobnim pogoršanjima opće ekonomske klime (pad realnog dohotka, porast nezaposlenosti, nizak stupanj iskorištenosti proizvodnih kapaciteta...). Recesija je manje duboka i ozbiljna od depresije. Ponavlja se u razdobljima od po nekoliko godina, uobičajeno započinje u jednoj zemlji i treba joj određen broj mjeseci, odnosno godišnjih kvartala da se preseli u druge.