Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne bih se ja bavio nagađanjima ko je u pravu a ko nije, ko je zločinac a ko nije, očigledno narod voli i džihadiste i Asada..tako da problem tih muslimana nije naš problem, nas Evropljana. Meni je samo bitno, da su nakon svega naša braća Rusi osigurali stabilne dvije baze na sledećih 50 godina. Na oku im Izrael, Turska, Egipat..milina! Nema više te sile koja Rusa može istjerati odatle jer je zvanična vlada to potpisala.
google : assad crimes ..... od hemijskih napda na djecu do zatvora nalik "guantanamu" samo sa 100.000+ mrtvih zatvorenika i milion koji su prosli kroz zatvore .....google : cesar files ...majku vam bolesnu ...alawitsko pleme cini jedva 10% stanovnistva ....sta je sa ostalih 90% koji su trazili svoja prava - da ih pobije - naravno ista praksa kao kod rusa , kineza , srba i zidova .....
KATASTROFA to je 3 puta više žrtava nego u Agresiji na Bosnu i Hercegovinu!!!To je PRESTRAŠNO!Svijet treba ODMAH da zaustavi dalja uništavanja i ubijanja nevinih!!!
Svijet ne moze to da uradi jer ce ostati mnogi bez posla .. Sirija je unosan posao koji donosi procvati zapadnog carstva ...doduse to je kratkog daha .... bomerang ce se vratiti
Dobro su prošli. Kad Amerikanci uvode demonkraciju, ništa bez milionce žrtava
Pratim vec dugo desavanja u Siriji i nevjerovatno je koliko ima zamjena teza, pristrasnog izvjestavanja i sl. Ono sto je cinjenica je da to sigurno nisu bile spontane demonstracije nego dirigovane izvana. Nakon demonstracija, od pokroviteljstvom pojedinih zemalja se javljaju frakcije koje i dan danas postoje, a koje su odgovorne za mnoga zlodjela u Siriji (Al Kaida, ISIL i sl). Turska npr nije intervenisala dok je ISIL bio uz njenu granicu, dok sada npr vodi kampanju u Afrinu.
Kako bilo, ispostavilo se da je postojeća vlast mnogo manje zlo, jer se na strani sirijske armije (SAA) bore pripadnici raznih plemena, vjeroispovjesti i sl. I mnogi su toga postali svjesni obzirom da je na teritorij koji kontrolise SAA presao ogroman broj ljudi koji su prvobitno bili na strani pobunjenika. Sto se tice inicijatora, jos uvijek se govori o hemijslim napadima, od strane Asada, a koji su u više navrata inscenirani, sto je vise nego ofirno i degutantno slusati.
@JenDvaTri kakve gnusne lazi iznosis ....ruski BOT ? Assad je zlocinac koji je direktno odgovoran za 95% zrtava ...mora odgovorati za ratne zlocine , a vidimo i ko ga podrzava - srbi , rusi , kinezi , shije ...sve sami zlocinci i izolovane zemlje !
"Sukob je počeo 15. marta 2011. godine kada je vlada predsjednika Bashar al-Assada okrutno krenula na demonstrante koji su mirno protestirali". Sali se Klix :-) Htjeli su da kazu "sukob je poceo kad su Amerikanci naoruzali islamske fanatike, nakon sto su pripremili teren za opsti haos u regiji ubistvom Gadafija i Sadama".
bilo bi drugacije da je poceo neki demokratski proces a ne ubijati vlastito stanovnistvo ...