Pratim vec dugo desavanja u Siriji i nevjerovatno je koliko ima zamjena teza, pristrasnog izvjestavanja i sl. Ono sto je cinjenica je da to sigurno nisu bile spontane demonstracije nego dirigovane izvana. Nakon demonstracija, od pokroviteljstvom pojedinih zemalja se javljaju frakcije koje i dan danas postoje, a koje su odgovorne za mnoga zlodjela u Siriji (Al Kaida, ISIL i sl). Turska npr nije intervenisala dok je ISIL bio uz njenu granicu, dok sada npr vodi kampanju u Afrinu.
Kako bilo, ispostavilo se da je postojeća vlast mnogo manje zlo, jer se na strani sirijske armije (SAA) bore pripadnici raznih plemena, vjeroispovjesti i sl. I mnogi su toga postali svjesni obzirom da je na teritorij koji kontrolise SAA presao ogroman broj ljudi koji su prvobitno bili na strani pobunjenika. Sto se tice inicijatora, jos uvijek se govori o hemijslim napadima, od strane Asada, a koji su u više navrata inscenirani, sto je vise nego ofirno i degutantno slusati.
@JenDvaTri kakve gnusne lazi iznosis ....ruski BOT ? Assad je zlocinac koji je direktno odgovoran za 95% zrtava ...mora odgovorati za ratne zlocine , a vidimo i ko ga podrzava - srbi , rusi , kinezi , shije ...sve sami zlocinci i izolovane zemlje !
Prikaži sve komentare (21)