Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A ko krstaska posla...iza crkava oni sahranjuju vanbracnu djecicu, siluju djecake od 4 do 10 godina, pokrsvavaju kroz cijelu istoriju svoga postojanja nasilnim putem sve one koji nisu kao oni (prmjera na milione), mjenjaju (krive) svoju vjeru od samog nastanka... Pogan narod....
I Travoltina žena se porodila u tišini Supruga Džona Travolte, Keli Preston, je izjavila da je imala “divan tih porođaj”. Ona je sledila filozofiju sajentologa Rona Habarda, koji je napisao da bilo koji vrisak u tim trenucima “ni đavo ne bi tolerisao”. Sam Travolta je rekao da je njihov brak uspešan zahvaljujući tome što poštuju pravila sajentologije među kojima su i pravila za porođaj i trudnoću. “Recite joj da zatvori usta kada ima jutarnju mučninu i da prestane da se raspravlja sa svojim mužem i nagovestite joj šta će se desiti ako to ne uradi”, piše Habard kojeg citira i sama Keli. Američki tabloidi su nagovestili da je Tom Kruz izuzetno besan na Kejti zbog nove odluke da njihovu ćerku poštedi sajentološke ideologije, kao i da je njihov brak u žestokoj krizi.Nekoliko puta objavljeno je u medijima da sajentolozi svoje neposlušne sledbenike fizički kažnjavaju u njihovim zajednicama.
Kejti Holms spašava Suri iz kandži sajentologije I.Stojanov | 18. 01. 2011. - 16:10h Glumica Kejti Holms da pokuša da iščupa svoju ćerku Suri iz kandži sajentologije.Pa, iako je zbog supruga Toma Kruza prošla kroz celokupnu obuku i povinovala se slepim pravilima omiljenog mu kulta, porodila se u potpunoj tišini, a zbog istih pravila nikada ne odlazi kod lekara, što važi i za ćerkicu Suri.Tom je planirao da ćerku ne upiše u običnu školu, već u sajentološku koja ima poseban režim.Deca sajentologa su podvrgnuta strogim režimima ishrane i ne smeju da se mešaju sa decom koja ne pripadaju sajentološkom krugu, a tretiraju se kao odrasla. I Travoltina žena se porodila u tišini Supruga Džona Travolte, Keli Preston, je izjavila da je imala “divan tih porođaj”. Ona je sledila filozofiju sajentologa Rona Habarda, koji je napisao da bilo koji vrisak u tim trenucima “ni đavo ne bi tolerisao”.
Prividno slavi Boga, a praktično tvrdi da je čovjek stvoritelj svijeta...Sam simbol drveta života preuzet je iz biblijske priče o izgonu iz raja. Kabala izgon iz raja vidi kao pozitivan događaj i simbol individuacije svijesti.Osnova kabalističkih rituala su arhetipovi i vibratorni zazivi Božjih imena; na taj se način dubinski podsvjesni sadržaji mijenjaju prema postizanju željenog cilja.
Kabala je drevni židovski ezoterijski svjetonazor koji se oslanja na dublje tumačenje Tore (prvog petoknjižja Starog Zavjeta). Prenosila se isključivo usmenim putem sve do III. stoljeća, kada je napisan Sefer Jetzirah (Knjiga stvaranja), koji tumači stvaranje svijeta putem mistične simbolike deset brojeva (1 - 10) i dvadeset dva slova hebrejskog pisma. Daljnji razvoj Kabale kao učenja nastavlja se u španjolskoj židovskoj zajednici, gdje u XII. stoljeću nastaje Sefer ha-zohar (Knjiga obilja) i kada se prvi puta jasno definira simbol drveta života.Kabala postaje temeljem zapadnog misticizma zaslugom Britanaca Dion Fortune (1890 – 1946), Aleistera Crowleya (1875 – 1947) i Isreala Regardiea (1907 – 1985), koji koriste simbol drveta života kao sredstvo praktične magije. Sa njima i prestaje uloga Kabale kao tajnoga židovskog učenja i počinje nova era shvaćanja kabalističke simbolike kao snažnog psihičkog motivatora, oslobođenog religijske pozadine.
KABALA - što oni vjeruju? Razmjerno s razvojem čudnih sektaških pokreta (scientologija, mormonizam, sotonizam, Jehovini svjedoci) vrlo snažan utjecaj ima i kabala, osobito kada isto proklamira netko poput Madonne (koja je nedavno izjavila suprugu da je ona veća od Isusa-Isa a.s. ). Otkuda kabala vuče podrijetlo? Što vjeruju pripadnici kabalističke sljedbe?
Tako mi stitimo nas narod na ne postanu pogan poput vas....i ne mjesamo nase zene sa vasim psima. Sta je radila crkva 1500 godina??? Spaljivala ljude koji su tvrdili da je zemlja okrugla i da se okrece oko svoje ose! Zato ste svakih 50 godina dopunjavali Bibliju jer vam se ono predhodno nije uklapalo u sistem vladanja. Krscanstvo je najnesavrseniji ljudski produkt. Korisnije su cigare nego krscanstvo. Eto vam krstaske ideologije i nakaradnog ucenja...pihhh...fujjj...jadni ste!
Opet ovo P.A.Š.Č.E ampak. Sada ce vam otvoriti ono prihvatiliste pa cete uzivati sva prava. Nece vas vise šintori proganjati...
Ja sam pripadnik jednog od najzapadnijih muslimanskih naroda...svoj na svome...vec preko 600 godina... Ovo nije zapad...ovo je Bosna...pa gdje god da je smjestamo. Iran, za tvoju informaciju nije primjer onoga cemu ja tezim...cak naprotiv. Sije su daleko od islama. Ali, sta reci, Dodikove retorike da sve sto je od islama treba vezati za Iran i T.e.h.e.r.a.n samo oslikava njegov mentalni sklop...a da se primjetiti da u njemu vidis uzora. A istina boli...sta cu...ako se pronalazis u ovim krstaskim prljavim rabotama...ili si mozda bio zrtva toga, zao mi te je.
bozji poslanik je donio bozju objavu - istinitu za sva vremena i sve civilizacije? valjda bi istinski bozji poslanik bio iznad obicaja vremena? ili ako islam treba da se prilagodjava vremenu i drustvu - pa hajde evo prilagodite se sada.
Ajsa r.a. je Poslaniku s.a.v.s bila vise ucenik, nego supruga. Ona je ta koja je slusala Poslanika s.a.v.s. pa poducavala druge zene onome sto je cula. Sto se tice njihovog odnosa ..u to vrijeme i na tom podrucju zene su ranije sazrijevale, sto je i danas slucaj sa podrucjima oko ekvatora (naucno dokazano, potrazite na internetu). A takodje je evidento da postoje razilazenja oko godina njene udaje, pa necu u to da ulazim. Molim sve one su ovdje napadali Poslanika s.a.v.s da prvo nauce o njemu, procitaju njegovu biografiju, pa onda pisu ,,
http://www.vecernji.ba/vijesti/afganistanac-osuden-smrt-jer-je-islama-presao-krscanstvo-clanak-249462 Afganistanac osuđen na smrt jer je s islama prešao na kršćanstvo
Brak izmedju Muhameda a.s. i Aise r.a. konzumiran je nakon što je ona napunila dovoljno godina. Koliko je to dovoljno? Jel mogu ja konzumirati takav brak sa tvojom sestrom sa istim brojem godina jer zelim raditi sve sto i nas Profet?
Umjesto što laprdaš o stvarima o kojima pojma nemaš, što nam ne ispričaš štogod o seki svojoj? Ha, šta si joj radio kad ste bili mali? Balvane jedan neotesani!
Nauči Engleski papane pa vidi kako se to kaže kod njih. Možeš i francuski, talijanski, bilo koji. Papak jedan, kako si samo glup u svojoj zadojenosti buahaha
Dzamije trguju ljudkim organima a ne crkve