|

Sarkozy ponovo imenovao Fillona za premijera

Sarkozy ponovo imenovao Fillona za premijera
0
F
FENA
14.11.2010. u 11:44
0
komentara
0

dijeljenja
Sarkozy ponovo imenovao Fillona za premijera Foto: AFP
Francuski predsednik Nicolas Sarkozy ponovo je danas imenovao Francoisa Fillona za premijera, pošto je sinoć prihvatio ostavku njegove vlade i zatražio od njega da sastavi novu vladu, saopćeno je iz predsjednikovog ureda.
Fillon je tim povodom najavio da će prioritet nove vlade biti privredni rast.

"Poslije tri i po godine hrabrih reformi, koje su provedene uprkos teškoj globalnoj ekonomskoj i finansijskoj krizi, počet ću novu fazu sa odlučnošću koja će omogućiti našoj zemlji da ojača privredni rast, što će dovesti do otvaranja novih radnih mjesta, promoviranja solidarnosti i očuvanja sigurnosti svih Francuza", poručio je on.

Sarkozy je u junu najavio da planira rekonstrukciju vlade kada bude usvojen zakon o reformi penzijskog sistema, kojom je predviđeno podizanje minimalne starosne granice za odlazak u penziju sa 60 na 62 godine.

Zakon je usvojen u srijedu. Popularnost Sarkozya je najniža od dolaska na vlast 2007. godine, a analitičari procijenjuju da će se on prilikom imenovanja članova nove vlade rukovoditi željom da stvori dobru osnovu za buduće izbore, koji će biti održani 2012. godine, navele su agencije.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.