Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Organizaciju je potresao i izbor Kazahstana za predsjedavajućeg OSCE-om. Kritičari smatraju da se to nije smjelo desiti jer se radi o zemlji u kojoj se krše ljudska prava, koja ima sa autoritarno vodstvo i koja guši slobodu medija.-DW. Produzene ruke okupatora i pokrovitelji diktatora.
U glavnom gradu Kazahstana Astani se pored brojnih šefova država i vlada pojavio i generalni sekretar UN-a Ban Ki Mun. OSZE je važan kao posrednik u rješavanju kriza, naglasio je Ban. To se pokazalo i na primjeru Kirgistana. Ali sada je za svjetsku zajednicu veliko iskušenje Afganistan, rekao je generalni sekretar UN-a i dodao: \"I tamo moramo, zajedničkim snagama osigurati procese kojima će doći do održive promjene situacije. Za izgradnju institucija stabilnosti biće nam potreban dUGOROCAN BORAVAK U AFGANISTANU . UN u tom smislu žele da OSCE preuzme više ogovornosti\", smatra Ban Ki Mun.
Sjedište u Beču OEBS u međuvremenu ima 56 članica. Ona je jedina organizacija koja se bavi bezbjednošću čije su članice sve evropske zemlje, SAD i Kanada i ostaje pri namjeri da se bavi evropskom BEZBJEDNOSCU i UNAPREDUJE DEMOKRATIJU.CILJEVI DOVOLJNO GOVORE KAKVA JE TO ORGANIZACIJA.