Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Motiv napada nije poznat,kome nije poznat?
Salman Rushdie 90-ih je cvrsto stao uz Bosnu i u najvecim svjetskim medijima jasno targetirao ko je agresor, a ko zrtva. Tek da se zna.
Razlog napada je estremističko-islamski Iran koji ne trpi da neko ima drugačije mišljenje pa su mu ucijeniti glavu. Ovako bi bilo i kod nas da se SDA pusti još par godina da vlada. Oni podržavaju samo riječ Islam, značenje im je nepoznato.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ovo je gigant. Odličan pisac, humanist i prvak slobode govora. Uživao sam čitajući njegove knjige.
Nisi ti ni kajdanku procitao ....krajnji domet snjezana i 7 patuljaka ..
@sarajevo1984 smiri se Fočak. Da si barem jednu knjigu pročitao ne bi pisao gluposti kao "...." i počinjao bi rečenicu velikim slovom. Seljačino podrinjska
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ne ulazeci u temu clanka, ova institucija se nalazi 2 sata od Klivlenda, 2 sata od Pitsburga, 1.5 sat od Nijagarinih vodopada, 3 sata od Toronta i ... 6.5 sati od Njujorka. Znaci, pored Njujorka je :)
Zelim mu sto prije sastanak sa njegovim gospodarom .. i da plati za sve sto je uradio muslimanima i svojim satanskim stihovima
Strasno.Jadan čovek.
Za svaku osudu! Kome se njegovi tekstovi ne sviđaju nek ih ne čita!!! Ni ja ne gledam Farmu ni Zvijezde Granda
K ga tjerao da bode u oči prljavim prstima ljude koji ga nakon opomene targetiraše? Meni ga nije nimalo żao, što nije pisao o nečem što promoviše ljubav, a ne mržnju?!
ti znaš šta je pisao, nesretniče
Ovog kera su davno trebali roknut..nediraj svetinje ni ti ni niko..niti bilo cije svetinje..to je to
Tvog babu je trebalo roknit da ne napravi takvog hajvana.
'Islam is religion of peace' :-)
Salman Rushdie je obični pijun koji je podjednako potreban i Iranu i Americi, jer direktno promovira oba režima. Nesumnjivo inteligentan, ali vrlo vjerovatno uljuljan u vlastiti svijet i važnost, ne shvatajući da nije ništa osim monete za podkusurivanje.
bas mi ga je zao, pogledajte tog "produhovljenog" pogleda.....
Nisam za to da bilo ko koga bode nožem ili ugrožava život na bilo koji način, ali ne treba ni vrijeđati bilo koga, na bilo kojoj osnovi.
Ko je koga 'vrijeđao'? Jesi li pročitao knjigu koja mu se spočitava?
U svakom slučaju bolji od kratkih hlača.
Ovakve Bog ne uzima sebi nego služe kao gorivo za vatru i oganj.
Nemam nista protiv ovoga ...ali , mozda nije vezano za temu ... o njemu i napadu , vijesti na sve strane .....a covjek napravio masakr u Cetinju i nigdje nista , osim na nasim novinama ...eto sta je svijet ... da je bilo to negdje drugo , bilo bi pune novine ....:(
Very Good Nice, sleeps