{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Sahrana crvenog Eda"

F
29.9.2010. u 10:29
0
0
"Sahrana crvenog Eda"
0
"Sahrana crvenog Eda"
Ed Miliband (Foto: AP)
Vodeća tema u britanskoj štampi u srijedu je prvi programski govor novog lidera opozicione Laburističke stranke, Eda Milibanda, na stranačkoj konferenciji u Manchesteru.
Povodom prvog važnog govora novog lidera Laburista Eda Milibanda, The Times ističe njegovo priznanje da je stranka pravila greške u vezi s: Irakom, bankama i useljeničkom politikom - dodajući da je Ed Miliband u svom govoru pokušao da "sahrani" svoju reputaciju "crvenog Eda" porukom da neće podržati "neodgovorni" štrajk protiv smanjenja javne potrošnje.

U redakcijskom komentaru povodom Milibandovog govora, Times ga opisuje kao audiciju za ulogu premijera - i zaključuje, na osnovu "posrtanja" tokom govora, da on ni izbliza nije spreman za tu ulogu.

Laburisti su došli na konferenciju u Manchesteru bez lidera i novog kursa i još uvijek nije jasno da li su dobili ijedno od ta dva, zaključuje Timesov uvodničar.

The Independent opisuje govor Eda Milibanda kao govor u znaku "sljedeće generacije".

"Lak odnos" prema politici bio je neizbježan imajući u vidu da je on na položaju lidera stranke samo tri dana.

Vremenom će morati da popuni uočene "rupe" ako želi da bude premijer vlade u sjenci kojem se vjeruje - ali Ed Miliband je pokrenuo prave teme iz prošlosti i dao neke obećavajuće nagovještaje za budućnost.

Ako ne spektakularan, ono solidan debi - zaključuje uvodničar Independenta u osvrtu na govor novog lidera britanskih laburista Eda Milibanda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: