{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SAD: Ubica studenata muslimana "kvalifikovan za smrtnu kaznu"

7.4.2015. u 09:10
70
53
SAD: Ubica studenata muslimana "kvalifikovan za smrtnu kaznu"
70
SAD: Ubica studenata muslimana "kvalifikovan za smrtnu kaznu"
Foto: AFP
Craig Stephen Hicks mogao bi dobiti smrtnu kaznu, a nakon što su tužioci iznijeli nepobitne dokaze koji ga terete za ubistvo troje studenata muslimana.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Sudija Orlando Hudson Jr. tvrdi da je Hicks "kvalifikovan za smrtnu kaznu", a sam osumnjičeni za vrijeme izjave u sudnici nije pokazao emocije. On je optužen da je 10. februara ubio 23-godišnjeg Deaha Barakata, njegovu 21-godišnju suprugu Yusor Abu-Salhu i njenu 19-godišnju sestru Razan Abu-Salhu.

Tužilac Jim Dornfried iznio je dokaze o pronađenoj krvi jedne od žrtava na odjeći optuženog, a istaknuta je i činjenica o podudarnosti Hicksovog oružja i pronađenih čahura na mjestu ubistva.

Policija je rekla da je 46-godišnji Hicks vjerovatno bio inspirisan dugotrajnim tenzijama vezanim za mjesto za parking, dok istraga Federalnog istražnog biroa u obzir uzima i mržnju prema muslimanima kao motiv.

Podsjećamo, Hicks je i priznao ubistva troje studenata, a u ponedjeljak je ispitan, prilikom čega je do najsitnijih detalja opisao kobni dan i način na koji je ubio nedužne mlade ljude.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: