{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SAD: Ubica studenata muslimana "kvalifikovan za smrtnu kaznu"

Klix.ba
7.4.2015. u 09:10
70
53
SAD: Ubica studenata muslimana "kvalifikovan za smrtnu kaznu"
70
SAD: Ubica studenata muslimana "kvalifikovan za smrtnu kaznu"
Foto: AFP
Craig Stephen Hicks mogao bi dobiti smrtnu kaznu, a nakon što su tužioci iznijeli nepobitne dokaze koji ga terete za ubistvo troje studenata muslimana.
Sudija Orlando Hudson Jr. tvrdi da je Hicks "kvalifikovan za smrtnu kaznu", a sam osumnjičeni za vrijeme izjave u sudnici nije pokazao emocije. On je optužen da je 10. februara ubio 23-godišnjeg Deaha Barakata, njegovu 21-godišnju suprugu Yusor Abu-Salhu i njenu 19-godišnju sestru Razan Abu-Salhu.

Tužilac Jim Dornfried iznio je dokaze o pronađenoj krvi jedne od žrtava na odjeći optuženog, a istaknuta je i činjenica o podudarnosti Hicksovog oružja i pronađenih čahura na mjestu ubistva.

Policija je rekla da je 46-godišnji Hicks vjerovatno bio inspirisan dugotrajnim tenzijama vezanim za mjesto za parking, dok istraga Federalnog istražnog biroa u obzir uzima i mržnju prema muslimanima kao motiv.

Podsjećamo, Hicks je i priznao ubistva troje studenata, a u ponedjeljak je ispitan, prilikom čega je do najsitnijih detalja opisao kobni dan i način na koji je ubio nedužne mlade ljude.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: