Komentari (2)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Stranica iz Bab Amra Homs, koja prenosi sve strahote i stradanja napacenog Sirijskog naroda. https://www.facebook.com/baba.amr.eye
Na pocetku sukoba u Siriji, Asad, koji je za razliku od relativno postenog i naivnog Gadafija, opaka spijuncina premazana svim bojama, zabranio je pustanje u zemlju bilo kakvih novinara i humanitarnih radnika, jer zna da su oni svi obavjestajci zapadnih zemalja, te da je njihov cilj stvaranje lazne medijske slike, obavjestajni i diverzanatski rad, obuka, opremanje i finansiranje opozicije, koordinacija operacija vladinih oponenata sa stranim snagama, i u krajnjem redu svrgavanje njegovog rezima. Iz tog razloga vecina novinara pokusava da predje granicu ilegalno i da uspostavi kontakt sa antivladinim trupama, iako znaju da je to izuzetno rizicno. Sad, kad je dvoje poginulo od granate, svi licemjeri kao nesto zale i osudjuju vladu, a niko da osudi ilegalan ulazak u suverenu zemlju i krsenje njenih zakona, i u krajnjoj liniji ludost pokojnika koji su otisli u zonu ratnih dejstava i pored izricite zabrane, sta ce tamo uopste? Ili mozda nije bila ludost u pitanju, vec naredba?