Troje povrijeđenih
11

SAD: Razorna eksplozija u Nashvilleu, policija sumnja da je namjerno izazvana

A. B.
Eksplozija je uništila sve okolne objekte i opustošila ulicu (Foto: EPA-EFE)
Eksplozija je uništila sve okolne objekte i opustošila ulicu (Foto: EPA-EFE)
Rano jutros u centru američkog grada Nasvillea desila se snažna eksplozija koja je razorila ulicu i napravila ogromnu štetu na okolnim objektima. Lokalne vlasti su saopćile da sumnjaju na to da je ona namjerno podmetnuta.

Policija je reagovala na izvještaje o sumnjivom vozilu parkiranom ispred zgrade AT&T nešto prije 6:00 sati ujutro. Upozorena je i jedinica za opasna sredstva, koja je bila na putu kada se dogodila eksplozija.

Glasnogovornik policije Don Aaron kazao je da se eksplozija desila u jutros u 6:30 sati te da je s ovim incidentom povezano nekoliko parkiranih vozila, ne otkrivajući više detalja.

"Vjerujemo da je ovo bio namjerni čin", dodao je Aaron.

Nanesena je značajna šteta na okolnoj infrastrukturi, a troje ljudi je povrijeđeno i prevezeni su u bolnice i na svu sreću niko nije u kritičnom stanju.

[TWITTER]1342457226171187200[/TWITTER]

Također, niko od policajaca nije teže povrijeđen osim što je jedan odbačen od siline eksplozije, a drugom je izazvala gubitak sluha te se svi nadaju da je to trenutno.

Ovaj incident istražuje više agencija, kako lokalnih tako i federalnih, uključujući FBI i ATF.

Policija kontroliše sva vozila i ljude u Nashvilleu, a blokirani su svi izlazi iz ovog grada kako bi se što prije ušlo u trag počinitelju.

Slike i videozapisi snimljeni u tom području prikazuju plamen i dim, koji se također mogao vidjeti kilometrima dalje. Nakon eksplozije uplalili su se alarmi u obližnjim zgradama.

Mediji su kazali kako su od dima "pocrnila" stabla na Drugoj aveniji.

Jedan od očevidaca je kazao da su mu svi prozori u kući popucali nakon eksplozije.

"Kada sam pogledao vani, cijelu ulicu je bila zahvatila vatra, a tri automobila je u potpunosti progutala", dodao je.

Novinar CNN-a je s mjesta događaja izvijestio da je cijelo područje uništeno i da je ulica u kojoj se desila eksplozija u potpunosti prekrivena oborenim stablima i staklom.

Dodao je kako je vidio ljude koji trčeći izlaze iz zgrada, a sve na savjet vatrogasaca da se udalje od tog područja.

"U 2. aveniji (ulici gdje se desila eksplozija) nije ništa ostalo", kazao je tokom izvještavanja.

Guverner Tennesseeja, savezne američke države čiji je glavni grad Nashville, kazao je da će pomoći u istrazi i osigurati sva potrebna sredstva da bi se otkrio njen uzrok.