Novi podaci
0
SAD pred recesijom
Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije mi mrsko procitati da i Amerikanci jednim dijelom moraju platiti za sve katasrofalne pogreske administracije republikanaca. Do sad su agresivne ratove i nekriticno pomaganje u milijardama dolara takodjer agresivnom Izraelu placali siromasni cijelog svijeta pa je red da ratove koje vode Amerikanci podju i sami placati.Mozda ce iz ovoga izvuci neke pouke.
- Bivši američki ambasador u Hrvatskoj Peter Galbraith izjavio je da su bosanski Srbi \"genocidni fašisti\", prenosi agencija \"Srna\". Galbraith je rekao da se 1995. godine \"založio za zaustavljanje hrvatsko-muslimanske ofanzive na Republiku Srpsku, prije nego što su Srbi potpuno poraženi, ali da je pogriješio\", prenosi internet magazin \"Bosnjaci.net\". \"Bosanskim snagama trebalo je dozvoliti da do kraja završe posao. Jer bosanski Srbi su fašisti, genocidni fašisti. Možda bi bilo bolje da smo tada dozvolili da oni budu u potpunosti pokoreni, da bi se njihov nacionalizam zaustavio\", naveo je Galbraith u emisiji \"Kako se ratovi završavaju\", emitovanoj 10. oktobra na \"National Public Radio\". Autor Dejtonskog sporazuma Richard Holbrooke govorio je u toj emisiji o pregovorima u Dejtonu i zaustavljanju rata i objasnio kako je BiH morala de fakto da bude podijeljena na dva dijela, odnosno entiteta. Visoki predstavnik za BiH Miroslav Lajčak rekao je da entiteti odmažu napretku u BiH, ali da je taj način sklopa bio neophodan da se uticaj jedne grupe ne može koristiti protiv drugih etničkih grupa.
Druga stvar, oni nisu \"pred recesijom\" vec duboko u recesiji...
Ja, od kad vas ameri spasise \"kmetstva\", istina, vise niste kmetovi vec dosegoste materijalno, ali i moralno dno, kal do grla!!! Jos gore od svakog kmeta!!!
Za Hrvata i Hamu............ Da vam nije bilo USA sad bi vi bili kmetovi i moderni robovi VELIKE SRBIJE i burno bi vas nadgledala JNA 24/7 sa 4s na glavi a red i mir bi pravila MILICIJA. Zato poklopite se jadnici po usima i zahvalite se amerikanicima sto se nije desilo mnogo vise Srebrenica I Vukovara. George W. Bush Bod Bless USA
za @n osobu a jesi legenda stvarno ahhahahahaha...sto me nasmija!!! pozdrav jarane
Za Hamu Elementarno nepoznavanje pojma \"zajebancija\" je već poodmakli stadij imbecilnosti, što su sigurno primjetili ljudi u tvojoj okolini...
@n osoba I u najgoroj recesiji ce SAD imati bolju stopu rasta ekonomije od nas.....zato su sale na njihov racun samo odraz elementarnog nepoznavanja cinjenica koje prelazi u imbecilnost!
Ja mislim da naša vlada treba odmah reagovati i uputiti humanitarnu pomoć, bratskom nam napaćenom narodu USA