Svijet
2

SAD: Grupa bajkera napala i pretukla vozača Range Rovera

Klix.ba
Bajker Christopher Cruz (28) je optužen za bezobzirnu vožnju i nelegalno zaustavljanje nakon niza događaja na autoputu i gradskoj cesti u kojim je napadnut i pretučen vozač Range Rovera. U incidentu je povrijeđen i najmanje jedan bajker.

Incident je snimljen kamerama postavljenim na kacigama bajkera koji su se okupili u New Yorku u nedjelju, bez najave policiji. Bajker Christopher Cruz je snimljen tokom manje saobraćajne nezgode u kojoj je stao ispred Range Rovera, koji ga je udario. Potom se vozač SUV-a, Alexian Lien, vjerovatno uspaničio zbog velikog broja bajkera te je pritisnuo papučicu gasa u pokušaju da pobjegne, a pri tome je oborio barem jednog bajkera.

Nakon toga su se u potjeru dali ostali. Kada su ga sustigli, jedan od njih je kacigom udarao u prozor kako bi ga razbio. Liena su potom izvukli iz automobila i pretukli ga, iako su s njim bili supruga i dvogodišnje dijete. Pomoć mu je ukazana u bolnici, a konstatovane su mu lakše povrede.

Bajker Edwin Mieses Junior, kojeg je Lien oborio svojim SUV-om, zadržan je u bolnici jer su mu polomljene noge, a zadobio je i povrede kičme, zbog čega će ostati paralizovan. Njegova majka i supruga su rekle da je Edwin prišao SUV-u kako bi pomogao nakon manje nezgode. One traže da Lien bude sudski procesuiran.

Njujorška policija nije optužila Liena, ali je istraga u toku. Još jedan bajker je u međuvremenu uhapšen, ali nije optužen.