Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Interesantno kako se ova \"demokratska\" prava NE ODNOSE na teritoriju Palestine (cijele), tamo jedna etnicka skupina sasvim \"demokratski\" odredjuje prava i to silom drugoj etnickoj skupini..... Interesantna ta \"demokratija\" !!!!
Amerika diktira narodu Egipta šta su njihove obaveze. ne misli Gibbs na međunarodne sporazume i ugovore, nego na kurs koji je držao Mubarak, pogotovo \"srdačan\" odnos sa Izraelom. e pa ne ide tako! država od 80 mil. stanovnika ima i pravo i sredstva da se izbori za demokratsko društvo u kojem će prosperirati. dosta je bilo diktatorske vladavine koja je podobna Washingtonskim imperijalistima!
To se onda zove globalizacija sto ukljucuje demokratizaciju kao \"ukras-sminku\" a ekonomsku liberalizaciju kao osnov
To nisu obaveze \"Egipta\", to su obaveze egipatskog naroda/nacije koje su svojevoljno prihvatili i ispunjavaju do zadnjeg slova kako je napisano i samo kao takvi mogu biti prihvaceni kao saradnici/partneri od strane Euro-atlantskog kapitalistickog bloka...
A te obaveze su: - Blokada granice sa Gazom - Bezrezervna podrška Izraeulu i njihovom NAZI režimu - Jeftina eksplatacija plina za potrebe Izraela i USA