Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nek prica ko sta hopce ali nafta je sa 64 skocila na 72 dolara u rioku dan dva ....neko ce tu oplakati ...
Eto prodajte ga nekoj drugoj kompaniji koja ce vam platiti istu cijenu i rijesen problem. Tako uradite sa svim proizvodima koje izvozite SAD:u, EU itd. i pokazite kako se to radi. Sta ce oni vama popovati kao da ste vi ovisni o izvozu...
Tako je buraz, skoro svaka država imaja po dvije-tri firme tipa Boeing.
Sami sebi jamu kopaju
Pa i nije. Veliko učešće u razvoju Airbus i Boeing civilnih aviona imaju ruski stručnjaci, Odnosno razvojni biro tih kompanija u Rusiji. Tako da to nije vezano samo za sirovinu. Pa više titanijuma proizvodi Japan nego Rusija, ali koliko bi ih koštalo da sve to rade u Japanu... Rusija sa Kinom ozbiljno ulazi u priču razvoja velikih putničkh aviona, tako da bolje titanijum i razvoj prodati kao avion nego sirovinu i uslugu.
@CyberBosniak prosjecan americki narod radi vise poslova i mijenja kartice da bi prezivio.Nemoj uporedjivati normalni zivot prosjecnog amerikanca sa dobro placenim bogatasima i zvijezdama .I rusija ima svoje bogatase (oligase).U Americi rade vecinom strucnjaci iz stranih drzava.Da nije njih sta bi amerikanci postigli?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Jeste vi naporni vise, kako je ovo sve providno, prije par mjeseci toliko su huskali u vezi s koreje da pomslis da ce sutra rat, sada se sve usutilo, evo sad kao rusija i usa nesto kao sa bi ratovali, meni je samo zao ljudi sto ginu u siriji a sto se vas tice ma krpi te se, mozete odmah pocet, al nije to to, to je samo nabrijavanje medija u cilju prikrivanja ili preusmjeravanja na neke druge stvari.
SAD i Rusija koordiniraju krize, i na tome fino zaradjuju
Od čega će Rusi živjeti ako zabrane prodaju svojih prirodnih bogatstava Zapadu? Pa to im je jedini i najveći kapital kojeg imaju da bi se uopće ekonomski održali kao neka hajde nazovi sila, mada je Rusija za mene još uvijek samo nuklearna i vojna, a nikako ekonomska i privredna velesila. To su u ovom trenutku samo SAD, Kina, EU i Japan.
Boing jedini koji kupuje titanium od Rusa?
ahahahah ...bas tako .... sve im se bazira na izvozu osobito plina, i resursa .... znaci trgovina .... i tu ih najvise pogadjaju sankcije, pa i paraliza balkana se radi zbog plina i trgovine - prodaje .... amer lagano zaokruzuje sankcije uz polarizaciju odnosa, kamos rece da to normalno funkcionira, ali kako jacaju ove zemlje tako se i naoruzavaju i postaju opasne-kina gradi nove baze i siri se i na moru i kopnu, rusija isto ... itd
PRIKAŽI ODGOVORE (6)