|

Rusija: Pronađeno 175 kilograma kavijara u mrtvačnici bolnice

Rusija: Pronađeno 175 kilograma kavijara u mrtvačnici bolnice
0
F
FENA
29.12.2011. u 19:07
0
komentara
0

dijeljenja
Rusija: Pronađeno 175 kilograma kavijara u mrtvačnici bolnice Foto: Ilustracija
Oko 175 kilograma krijumčarenog kavijara pronađeno je među truplima u mrtvačnici u jednoj bolnici u Sankt Peterburgu, objavila je u četvrtak policija drugog po veličini ruskog grada.
"Kavijar je bio uskladišten u mrtvačnici gradske bolnice", rekao je za France Presse glasnogovornik policije Vjačeslav Stepčenko.

Bio je pohranjen u velikim metalnim kutijama na kojima je pisalo "Zračna sigurnost. Obavljena inspekcija". Vjeruje se da 175 kilograma crvenog i crnog kavijara potiče od ugroženih vrsta ribe.

Policija je izvijestila da su kutije s kavijarom pronađene pokraj lijesova s truplima, a uhapšen je jedan poslovni čovjek i zaposlenik u mrtvačnici. Poslovni čovjek je rekao kako je dio mrtvačnice unajmio za svoje pogrebno poduzeće. Policiji je također rekao da je pronađeni kavijar bio za privatnu upotrebu tokom novogodišnjih praznika.

Tako velika količina kavijara na tržištu bi stajala pravo bogatstvo, a većina trgovine kavijarom u Rusiji obavlja se na crnom tržištu. Policija namjerava ispitati i glavnog sanitarnog inspektora bolnice te utvrditi porijetko kavijara.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.