Svijet
0

Rusija: Uhapšena dvojica kanibala

SRNA
Jedan serijski ubica, koji je ubio najmanje šest osoba, uhapšen je u Rusiji, saopštili su istražni organi a dnevnik "Izvestija" navodi da je ubica jeo jetru svojih žrtava, dok je također privedena jedna osoba osumnjičena za kanibalizam.

"U periodu između 2009. i 2011. godine osumnjičeni je ubio najmanje šest stanovnika regiona Penca, 560 kilometara jugoistočno od Moskve, gdje je pokopao njihova tijela", navodi se u saopštenju ruskog Istražnog komiteta u kome se precizira da su pronađeni posmrtni ostaci.

U saopštenju se dodaje da je tokom pretresa stana pronađen dnevnik u kojem su detaljno opisani zločini.

Osumnjičeni je identifikovao žrtve na osnovu fotografija.

Dnevnik "Izvestija", koji se poziva na izvore bliske snagama reda, navodi da je ubica 23-godišnji mladić jeo jetru žrtava, stanovnika Belinska, grada sa 8.000 stanovnika.

Istražni komitet je saopštio da je u Vladivostoku također uhapšen 35-godišnji čovjek koji je ubio jednog od svojih prijatelja a potom meso pojeo sa jednim od svojih poznanika.

Osumnjičeni je priznao da je 21. marta ubio 41-godišnjeg muškarca nakon konzumiranja alkohola, a zatim ga je sa jednim prijateljem pojeo, navodi se u saopštenju.
Poslednjih godina u Rusiji je registrovano više slučajeva kanibalizma.

U augustu 2011. godine policija u Murmansku na sjeverozapadu Rusije uhapšen je jedan mladi Rus koji je priznao da je ubio, a zatim pojeo čovjeka koga je upoznao putem internet sajta za homoseksualce.

Dvije osobe su januara 2009. godine ubile i pojele 16-godišnju djevojčicu.