Svijet
11

Rusija: Pronađena raskomadana tijela šestero djece, policija traga za ocem

Klix.ba
Oskrnavljena tijela najvjerovatnije šestero djece pronađena su danas u porodičnom stanu u ruskom gradu Njižni Novgorod.
Oleg Belov
Oleg Belov

U stanu je živjela porodica sa šestero mališana koji se nisu pojavili u obdaništu još od 25. jula. Radnici vrtića su nakon dugog odsustva obavijestili policiju koja je prilikom dolaska u zgradu zatekla zaključana vrata. Nakon nasilnog ulaska kroz prozor pronađeni su komadi tijela.

"Komšije su potvrdile da su oca djece vidjeli u ponedjeljak kako odlazi u nepoznatom pravcu", rekao je jedan od predstavnika Tužilaštva. Policija trenutno radi na lociranju oca, kao i na određivanju tačnog broja pronađenih tijela.

Policija sumnja da je ubistvo počinio 51-godišji otac Oleg Belov, te za njim intenzivno traga. Nezvanični podaci govore kako su dijelovi tijela pronađeni u šest plastičnih kesa.

"To nisu bila tijela, to su bili samo ostaci. Prema preliminarnim analizama, postoji mogućnost i da je među ubijenima majka djece koja je vjerovatno bila trudna", rekao je neimenovani policijski izvor za ruski Interfax.

Također, nezvanične informacije govore kako je pronađeno i beživotno tijelo Olegove majke.

Komšije su opisali roditelje kao vrlo religiozne ljude koji su svojoj djeci branili konzumiranje mesa i ribe. Porodicu su činili tri dječaka od šest, tri i dvije godine starosti te tri djevojčice od sedam, pet i jedne godine starosti, piše RT.

Socijalni radnici su 2011. godine problematičnom ocu htjeli oduzeti pravo na očinstvo, ali se na insistiranje majke to nije dogodilo. Ove godine majka je podnijela tužbu protiv njega, ali se nikada nije pojavila na sudu u zakazano vrijeme 8. i 27. jula.