Komentari (76)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Džaba to sve kad su se BH naftaši urotili protiv BH građana, može barel nafte na svjetskom tržištu biti i 5 dolara ali ovdje dizel D5 neće ići ispod 2KM.
NEMOGU ONI SNIZIT ZATO STO NA BENZISKIM GUBITKE NADOKNADZIVA AMERIKA I SAUDI ARAPI ONI NISU PROMJENULI CIJENU NA BENZISKIM TO ONI IZMEDZU SEBE A ZA NAROD JE ISTO VISOKA CIJENA
Cijena nafte i jeste vještačka,zašto postoji OPEK,pa da se dogovaraju o cijeni,ona je sad skupa s obzirom koji kapital zgrću zemlje poput Kuvajta i UAE-a,oni ne znaju kud s parama bukvalno,toliko su zaradili da se sad preseravaju,izgradnjom i trošenjem na najveći ovozemaljski luksuz.
eto srce mi se cjepa sto si sad ti na*** zbog cijene nafte, ma mrs
Živjeli Rusija i Iran, dolje sa impeijalističko-kapitalističkom gamadi! https://www.youtube.com/watch?v=Uq_PBlhcKB4
DOBAR VIDEO
E jesi me rastuzio, sad cete hareme morati smanjiti na 289 zena.
Nemoj zajebavati?!?!
pa to i vrabci na grani znaju, sve se to radi planski
stara grčka i Rim su započeli borbu protiv srednjeg istoka i ta borba nikad nije ni.prestala tako sve ovo danas što se dešava je samo nastavak te borbe
Samo sto je borba pocela 1000 godina ranije. A Balkan je uvijek bio glavno popriste.
Jaro kako god nama paše :-)
Onaj ko zeli da se informise zna da zapadne zemlje ubrzano rade na strategiji eliminisanja ovisnosti od nafte i gasa - no ne samo na strategiji, nego punom parom investiraju u ekoloske izvore energije, kao i na istrazivanjima fuzije. Pad vrijednost nafte je refleksija toga, za ocekivati je da se taj trend nastavi.
Za informaciju :) http://www.iter.org/proj/itermission
@666_999: heh, da, da, pratim ja to vec godinama... :-)
...e, jbg, kad je bila 100+ $ nijeste o "političkim urotama nekih zemalja"? ...pa jes, đeš nase...
Lazes Commie, pricali su i tad. Sjecam se kad su rekli da oni prodaju po istoj cijeni kao i prije, a da drugi dizu cijenu, cini mi se da je to bilo posle rata u Iraku
...mda...
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Eeee, počeo i Baghdadi da prodaje naftu mimo kartela, pa odjednom se skontalo da je cijena napumpana da bi se svi bogatili preko grbače naorda. Ova priča sa Ekonomijom i podvalama Rusiji ili Iranu je čisti šupljak. Nikome ne odgovara jeftina nafta, ni državama i kapitalistima. Ovo odgovara samo običnom čovjeku koji crno zlato koristi radi transporta. I sad cijeli svijet skočio da plače što je nafta jeftina, umjesto da slavi. Bravo Baghdadi, nek si raskrinkao bandu kartelsku!!!
Ovako. Gdledaj to ovako. Cijena trave je 10KM za 1 gram. I ima je svugje. To ti je OPEC. I sad se pojavi neki "lik" iz Hrasnice što daje 1 gram za 5-aka. To je Baghdadi. I sad, teško je doći do tog "lika", iako svi pokušavaju. Taj lik nema puno robe, ali sama činjenica da postoji prodavac za 5 KM tjera ostale dilere da smanjuju cijenu jer će narkići postati malo organizovaniji i doći do tog lika koji daje za 5 KM ili će čekati nekoliko dana da dođu na red jer ovaj nema puno robe. E upravo se ovo desilo sa naftom. Prvi put pojavio se neko ko je daje ispod cijene kartela. I sad kartel mora oboriti cijenu. Pa šta misliš da se ekonomija promjenila 50% u roku od mejsec dana ??? Ne budi smiješan. Ove priče sa ponudom i potražnjom su za bez-kartelska tržišta kakvo tržište nafte NIJE. Znači hvala ti Baghdadi, uradio si za moj džep više nego ijedan političar u zemlji koji su navodno tu radi mog interesa!!!
Upravo tako. Zbog činjenice da u Hrasnici se prodaje za 5KM i ti ćeš iz Prijedora izvršiti pritisak na svog dilera (smanjujući narudžbe i slično) da se prilagodi cijeni iz Hrasnice. Bitno je samo da se pojavi neko ko prodaje mimo kartela i poljulja njihovu moć. Drugih razloga nema, dolar je neznatno ojačao, ekonomije su u manje-više istim govnima u kojima su bile i nije se smanjila značajno potražnja. Znači iako IS prodaje malo nafte u ukupnom svjetskom tržištu iste, uticao je na cijenu. Šta mislite što OPEC nije smanjio proizvodnju? Zato što voli IS?? Ne, nego zato što zna da i smanjenjm proizvodnje ne mogu spriječiti pad cijene i tako će samo oni biti u gubitku jer će prodavati manje. Pusti sad vjerska ubjeđenja, to je druga tema. Ovo je čista ekonomija. Znači sad se skontalo da je 120$ totalno kartelska mafijaška cijena, i sad to lagano ide dole. Nema veze što je malo nafte, bitan je udar na kartel, jer se sada oni boje da i drugi ne istupe iz kartela (npr. Venecuela).
ima te naftu eto vam je ebala vas ona....a vi bi pare....auuuuu, malo morgen i vi i Rusi puš maj kar
Eeee, moraš biti predsjednik da to skontaš Kolumbo