Guverner Floride
3

Ron DeSantis o kandidaturi za predsjednika SAD-a: Želim predvoditi veliki povratak Amerike

V. K.
Ron DeSantis (Screenshot: Twitter)
Ron DeSantis (Screenshot: Twitter)
Guverner Floride i republikanac Ron DeSantis i zvanično je potvrdio kako će se kandidovati za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, a na zvaničnom Twitter profilu objavio je video u kojem pojašnjava razloge za kandidaturu.

Na početku svog obraćanja naciji, DeSantis se osvrnuo na probleme sa kojima se suočava društvo u SAD-u.

"Naše granice su katastrofalne. Zločini zahvataju gradove. Savezna vlada otežava porodicama da sastavljaju kraj sa krajem, a predsjednik 'grca'. Propadanje je izbor, a uspjeh je dostižan. Za slobodu se vrijedi boriti. Usmjeravanje broda zahtijeva vraćanje razuma našem sistemu. Normalnosti našoj zajednici i integriteta institucijama", rekao je on.

Također, poručio je kako je tokom upravljanja Floridom napravio velike stvari koje želi prenijeti i na teritoriju cijele države.

"Istina mora biti naš temelj, a zdrav razum ne može biti nešto neuobičajeno. Na Floridi smo pokazali da se to može uraditi. Izabrali smo obrazovanje, a ne indoktrinaciju, red i pravdu. Pokazali smo da možemo revitalizirati Ameriku. Moramo imati hrabrost da vodimo i snagu da pobijedimo. Ja sam Ron DeSantis i predvodit ću veliki američki povratak", ističe DeSantis.

Nakon što je i zvanično objavio kandidaturu, Ron DeSantis je pokrenuo i zvaničnu stranicu na kojoj se može donirati novac za predizbornu kampanju, ali pročitati i njegov izborni program.

"Obećavam da ću biti energičan i da ću se baviti važnim pitanjima. Možemo i moramo dati velike rezultate za Ameriku. Umorne dogme iz prošlosti su neadekvatne za živu budućnost. Moramo gledati naprijed, a ne nazad. Imamo puno posla kako bismo zemlju vratili na pravi put. Molim vas da mi se pridružite u ovoj misiji", poručio je DeSantis na svojoj stranici.