Svijet
0

Romski par u pritvoru zbog sumnje da su oteli djevojčicu Mariju

SRNA
Romskom paru Christosu Salisu i Eleftheriji Dimopoulou određen je pritvor nakon saslušanja u sudu u Larisi, koji ih je optužio za otmicu plavokose devojčice nazvane "plavi anđeo".

Romskom paru, kod kojeg je policija u centralnoj Grčkoj pronašla devojčicu prijeti kazna od 10 do 20 godina zatvora, ukoliko se ispostavi da su krivi.

Oni su danas na sudu izjavili da je biološka majka dala dobrovoljno djevojčicu još kao bebu jer nije mogla da se brine za nju. Navodno, djevojčicu je dao jedan bugarski Rom i majka djevojčice koja je, takođe, Romkinja.

Fotografije koje je danas objavila policija prikazuju da su u romskom naselju, gde je pronađena i djevojčica, nađena i falsifikovana dokumenta, zbog čega će Salis biti posebno saslušan, sa još nekim stanovnicima naselja, koji će odgovarati i za nezakonito posjedovanje oružja i trgovinu drogom.

Otkriće djevojčice, poznate pod imenom Marija, izazvalo je oštre reakcije u Grčkoj, a hiljade ljudi uključuju se u potragu za roditeljima, nakon što su DNK testovi pokazali da ona nije rođena Romkinja.

Par je uhapšen nakon što je policija upala u romsko naselje u centralnoj Grčkoj prošle sedmice tragajući za oružjem i drogom i pronašla blijedu djevojčicu plave kose i očiju.