Svijet
0

Majka djevojčice Marije dvaput hapšena zbog prodaje djece

FENA
Bugarska Romkinja Saša Ruseva, koja je, kako se pretpostavlja, majka plave djevojčice pronađene u romskom naselju u Grčkoj, dva puta je hapšena zbog prodaje djece, piše danas "Daily Mail".

Saša Ruseva (35), majka desetoro djece, tvrdi, međutim, da nije prodala Mariju, koja sada ima četiri godine, a koju je rodila u Grčkoj, gdje je s mužem otišla kao trudnica kako bi radila na jednom imanju.

Ona kaže da je tada njena najstarija kćerka, koju je rodila kada je imala samo 13 godina, ostala u Bugarskoj da bi pazila drugu djecu, ali da je nastao problem kada je odlučila da se uda, nakon čega je Ruseva morala da se vrati iz Grčke.

Ruseva ističe da je sedmomjesečnu bebu morala da ostavi prijateljici u Grčkoj jer su joj grčke vlasti tražile "stotine eura" za rodni list za dijete, a ona taj novac nije imala.

Ona se ne sjeća tačno kog datuma je rodila Mariju, kao ni imena osobe kod koje je dijete ostavila, ali tvrdi da je ranije zvala nekoliko puta i uvjerila se da je njena kćerka dobro.

Britanski list, međutim, saznaje da je žena istog imena dva puta hapšena u Grčkoj zbog pokušaja prodaje djece i da je oba puta prekršila uvjetnu kaznu i pobjegla.

Zasad još nisu objavljeni rezultati DNK analize kojom bi trebalo da se utvrdi da li je Saša Ruseva, koja živi s porodicom u romskom kampu u centralnoj Bugarskoj, zaista biološka majka male Marije. Djevojčica, izrazito plave kose i svjetle puti, izazvala je veliku pažnju javnosti kada je prošle nedjelje pronađena u romskom kampu u Grčkoj.

Policija u Bugarskoj jučer je uhapsila i saslušala par Rusev, Sašu i Atanasa, koji, među desetoro djece, imaju petoro koji veoma liče na malu Mariju - imaju svjetlu put i plavu ili riđu kosu, prenosi Tanjug.

"Daily Mail", između ostalog, navodi da Atanas Rusev (37) ima albino gen u svojoj porodici koji bi mogao da bude "krivac" za takav izgled djece.