Svijet
4

Riješena misterija: DNK test pokazao da je Bugarka majka plave djevojčice

Klix.ba
Ruseva sa jednim od svoje desetoro djece
Ruseva sa jednim od svoje desetoro djece
DNK testovi su potvrdili da je Bugarka Saša Ruseva majka plave djevojčice koja je pronađena u romskom naselju u Grčkoj, javio je BBC.

Tako je završena potraga za roditeljima četverogodišnje Marije koja je živjela u romskoj porodici u Grčkoj, a koju je policija otkrila tokom jedne racije.

Par kod kojeg je djevojčica bila optužen je za kidnapovanje i zloupotrebljavanje, međutim, najnovije informacije govore da je Ruseva prodala djevojčicu.

Ona, ipak, tvrdi da to nije tačno, te da je četverogodišnjakinju rodila u Grčkoj, gdje je s mužem otišla kao trudnica kako bi radila na jednom imanju.

Ona kaže da je tada njena najstarija kćerka, koju je rodila kada je imala samo 13 godina, ostala u Bugarskoj da bi pazila drugu djecu, ali da je nastao problem kada je odlučila da se uda, nakon čega se Ruseva morala vratiti iz Grčke.

Marija
Marija

Ruseva ističe da je sedmomjesečnu bebu morala ostaviti prijateljici u Grčkoj, jer su joj grčke vlasti tražile "stotine eura" za rodni list za dijete, a ona taj novac nije imala.

Ukoliko se pokaže da je Ruseva, koja ima desetero djece, prodala Mariju, prijeti joj zatvorska kazna. Njen suprug nosi albino gen te im je i nekoliko druge djece svjetlije puti.