Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sažetak : Možete se zaraziti za 15 min, a ne morate, možete se zaraziti i u zatvorenoj prostoriji i u otvornom prostoru i sa maskom i bez maske, i ovako i onako, može svakako :) lud zbunjenoga, nema tu nikakvih smjernica
Nagađaju nsesto ne znaju ni oni sta
@autoobjektiv1 Sumasumarum, kao i prehlada/gripa. Može da te uzme, a i ne mora, bio izložen ili ne.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
A možete i živjeti sa zaraženom osobom, spavati u istom krevetu i ne pokupiti virus. Dakle sve je može bit al i ne mora.
Ispiranje mozgova i priprema za nova odvajanja ljudi.
Sira javnost nije obucena za izbor i pravilno nosenje maski...pa nije to vojna ABHO maska ......a vidjeli smo na TV obucenost politicara u stavljanju maske .
Pre 2-3 mjeseca u Čikagu na TV vijestima su rekli da je statistika pokazala sl. - oko 60% pozitivnih od korone su baš osobe koje nisu izlazile iz kuće i koje su slijedile sva pravila za sprečavanje širenja korone: pravilan razmak, pranje ruku, izbjegavanje kontakata sa ljudima, prskanje stana sa sprejom itd. A 30% pozitivnih su osobe koje su izlazile napolje i hodale. Ljekari su bili iznenadjeni sa ovom statistikom...
Dakle zelite dati smjernice koje su tu vise radi reda, ali eto recimo 15 minuta dva metra. Dajte ljudi, pa znamo svi sta su aerosoli i njihovu dinamiku, pa nismo mala djeca
Ja fekalije od teksta Boze sacuvaj! Nosite masku ali vam je dzaba!Drzite distancu ali svejedno cete fasovati! Ne druziti se vise od 15 min premda se zarazit mozete i za 5 ....hahaha pa jbt !
grohotom se smijem
Šetam se vani na otvorenom s maskom gdje haman oa teoretske šanse nema za zarazu, uđem i sjednem u zadimljenom kafiću pa je skinem...toliko o logici kvazi-stručnjaka. U redovima i u zatvorenim prostorima gdje ima ljudi ok, ali na otvorenom je debilizam.
@guevara zesci debilizam, ovo nema veze sa naukom, evo video pa pogledaj. https://videopress.com/v/4egEyh2b
Ukratko, strucnjaci jos uvijek nagadjaju i ne znaju, a mi smo i dalje neodgovorni iako svakodnevno raste broj zarazenih, ali nazalost i premiinulih. Previse smo se izgleda navikli i postalo nam je sve jedno, a virus uzima danak. Zato apel i molba: smanjite odlaske u fitnes, rekreaciju, kafane, svadbe, derneke itd.
Povuci, potegni, more bit' bidne. Odlij, dolij. Pa zamijesaj. Moze par deka (dkg) manje ili vise k'o na pijaci. Gore-dolje, odoka ,dobro je zondirano. Nadrobi svasta i primaj platu za nebuloze. Da sam na mjestu ugostiteljskih radnika koji zive iskljucivo od toga ( kao tip na tv prije par dana iz Spanije koji kaze da mu citava familija zivi od malog restorana i da od maja mjeseca jedu samo supu iz kesice) ne bih vise nikad usluzio kao gosta bilo kojeg dr. ili politicara.
Hahahahahaha
Znači ovo je neka studija koja mjenja dosadanju definiciju bloskog kontakta, a koja se nece ni primjenjivati jer se primjenjuje neka bez studije ili za koju ne znamo. U glavnom i jedna i druga i treba nista definitino ne govore niti dokazuju, a mi trpimo svaki dan ogranicenja u nedogled.
Copy paste clanak; e dobro novinarstvo!
Čovječanstvo ima problem! Želimo sve da izmjerimo i dokažemo...nemamo pojma o prirodi i to je sve...to će nas na kraju i dokrajčiti...
Trla baba lan, da joj prođe dan, ha ja.
Najveći problem je što ne znamo ni ko je zaražen, jer pola svijeta hoda bez simptoma. Tako da se ne možemo zaštit i da hoćemo.