Slijedi i treća snježna oluja
0

VIDEO / Rekordne padavine zabilježene na istoku SAD-a

Sarajevo-x.com
Washington (Foto: Fox News)
Washington (Foto: Fox News)
Druga jaka snježna mećava u samo sedam dana pogodila je istočnu obalu Sjedinjenih Američkih Država i prolongirala haos na cestama i u avio saobraćaju.

U srijedu je palo snijega dovoljno za postavljanje novog rekorda, dok milioni stanovnika još uvijek pokušavaju izaći na kraj s posljedicama prethodne oluje.

Stanje u glavnom gradu SAD-a je tako loše da je svima preporučeno da se sklone sa cesta, a meteorolozi prognoziraju i treću snježnu oluju u toku naredne sedmice, javlja dopisnik AP-a.

Ipak, ima i onih koji su snježne dane iskoristili za zabavu, odnosno sanjkanje.

Guverner Pennsylvanije naredio je zatvaranje pojedinih cesta i upozorio one koji kreću na put automobilom da to rade na vlastitu odgovornost.

Novih 40 cm snijega palo je na zapadu Marylanda. Starosjedioci iz Washingtona kažu da su slični uslovi vladali samo u zimu 1922. godine, kada se od težine snijega srušio krov teatra Knickerbocker i usmrtio 90 ljudi.

Sadašnje padavine nisu donijele toliko smrti, ali je definitivno postavljen rekord u Washingtonu, Baltimoreu i Philadephiji, gdje će zimu 2010. zapamtiti kao najsnježniju ikad.