Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gluposti, nisam se vise smrzo nego ovo ljeto. Najavljuju ima pola godine kako ce biti najtoplije ljeto od postanka srba (oko 4.7 milijarde godina pr. n. e), a onda potvrdjuju to predvidjanje bez obzira na cinjenice.
Ah da, planeta zemlja je samo sira okolina buca potoka
@PaulieGualtieri sve od navedenog
Ovo Dodik ne priznaje,raspisati referendum pa vidjeti jesu li i ostali saglasni...
U BiH i RH definitivno jedno od hladnijih ljeta u zadnjh xy godina i sa manje suncanih dana od prosjeka. Na Jadranu je svako malo bura i bude dana kada je more ko Arktik usred ljeta lol. A u Njemackoj pravog ljeta ove godine do sada nije ni bilo, evo sada 2-3 dana je klobajagi otoplilo...
Pa logicno vidi se. Po USA sve rekordi, od 110-120 F bilo, rutinski preko 104 F il 40C na zapadu tamo. I na istoku i sjeveru ne znam da je bilo sparine ko sad, ko da je jug. Onda citam po Arabiji, rekordi do 130F, preko 50C. Pa u California i na zapadu susa vec godinama, i nema snijega na planini zimi i slabo kise da napaja. Cak je jedan od uzroka rata u Siriji bila susa i zagrijavanje.
Logika, sva ova silna 'neprirodna' industrija, zagadjenje, 'extra' gasovi, Co2, methane, kemikalije, vec 200 godina pumpamo, od industrijske revolucije, i sve vise stalno, i nikad kao sad, pohlepa i globalizam. A oni Kinezi, Indijci, Afrikanci 'tek krenuli' sa industrijom. I onda eksponencialan rast populacije, vec 8 milijardi i samo raste, a prije 100 godina bilo samo 2 milijarde. I dodaj na to sjece sume, drveca, prasume, zagadjenje voda, rijeka, grijanje okeana, itd. Nemere tako.
Mislim da sam cuo negdje da su 2 milijarde ljudi 'maksimum' da planeta moze podnijeti, ovako kako trosimo resurse danas. Da prolazi eto jedva. Indijanci su bili i ostali u pravu, oni su rekli ovo sve i predvidili kad su ih Ameri ocistili i odveli u rezervate, ukrali im zemlju. 'Necete moci jesti i piti novac'. Oni su bili 1. 'environmentalisti', i ostali dan danas.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A ja kontam što je ovako toplo, kad ono NASA tako kazala...
Uputstvo za upotrebu planete Zemlje - naslovna strana: 'ZA MAKSIMALAN KOMFORT, KLIMATSKI SISTEM JE TVORNICKI PODESEN. NE IGRAJ SE S PARAMETRIMA!' A Stephen Hawking je kazao: "Umjesto rata protiv terorizma, covjecanstvo je trebalo biti u ratu protiv globalnog zagrijavanja. Jer, globalno zagrijavanje moze ubiti milione."
jest lijepo guziti, pričo mi jaran, da mu je pričo rođak iz Fojnice, kaže nema ljepše ništa nego ga kakvoj dobroj hamši pokiselit :-)
a rođaku pričo brico, kaže on gledo...
Zato je avgust kao oktobar!
@ejex Dobro moramo malo. 😁
Nemo nas dobro levati sa ovim pricama... u sloveniji snijeg pada..oni nama bacaju bombe o nekom zagrijavanju.. svaka godina sve hladnija..
nidje veze
Bas je toplo ove zime ovaj avgusta...
Koga mi lazemo , ja mislim da je na balkanu ovo ljeto jedno od najhladniji od kad se mjere temperature ....