Komentari (82)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hvali Tursku da moze bolje i vece fabrike po Srbiji otvarati i zaposljavati veci broj Srbijanaca a nama Bosnjama dzamije da molimo za sadaku, nismo mi ni za sta a kamoli za drzave
Turci samo kopiraju tehnologiju. Samohodne haubice su napravili u suradnji sa Korejom, koja je glavni nosilac posla, tenkovi im njemacki i americki, avioni im americki…..Napravili su tu letjelicu Bayraktar, koja jest dio njihove pameti, ali to nije sam vrh svjetske tehnologije. Amerikanci, Izraelci i Kinezi imaju bolje. I Rusi ce ih uskoro prestic. Rat u Karabahu nisu dobile turske letjelice, vec izraelske. Grcka ce sa novim Rafalima bit superiornija na nebu od Turske. O Izraelu da ne pricam.
jarugo,da ti ovdje otvori jednu od tih fabrika bilo bi "Eto ja da mu radim za 300 eura" .. Zato mani se šuplje i reci hvala na POKLONJENIH preko 500 miliona eura, od raznih bolnica puteva džamija mostova škola pomoći povratnicima itd. Jaka Turska,jaka Bosna zna se ko kome bude svjedok na vjenčanju,samo najbliži najbližem
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Turska i Srbija se konstantno ljube, a Bošnjica viri iz žbunja i drKa🤣
Na kraju ce ih kurdi razvaliti....vjerovatno uz pomoc amerike.....
Turska drzi srbsku ekonomiju a ako drzis neciju ekonomiju onda i vladas sa njim
Jedan vojni avion za mog bakira
Nikako ne razumijem zašto Turska ne pomogne OS BiH ako,su nam priajtelji kako se pokušavaju prokazati ? Ako nista zašto ne pomognu namjensku industriju u FBiH ?
bosnjaci da imaju pameti mrzjeli bi tursku vise nego ikoga ali mi smo takvi sto nas vise prče mi ih vise volimo tako ce jednog dana biti i sa opančarijom
Tek kad budu imali nuklearno oružje ,tek tada se moze zvati silom!ovako jesu sila ali bez nuklearnog su uvjek ispod USA, Rusije francuska,kina Britanije Indije Pakistana pa cak i izraela
svijetu je bitno kako iznaci nacin da se lakse poubijamo, umjesto da se izmislja nesto za kvalitetniji i laksi zivot
divi dronova u turaka
Draga vlahadijo, samo se nadajte da je Turska na vasoj strani u slucaju da pocnete sa sranjima kao 90-tih godina… nemojte Brku ljutiti, da ne bi natjerao Dodicka da ponovo kaze: “ Merhaba asker”😂
Turci su shvatili da proizvodnjom dobrog naoružanja mogu zaraditi novac, a ujedno odvraćaju potencijalne neprijatelje. Pametno ulaganje svakako.
U par recenica si dao definiciju Industrije vojnog naoruzanja svake drzave koja je ima.Odbrambeno, defanzivno oruzje koje se po potrebi koristi i kao oruzje za napad..
Ako se Vucic previse uzdigne, neka ne zaboravi da Turci jedva čekaju poligon za testiranje Akinci drona na S400 sistemima, Norama, Lazarima. A OSBiH-u stoji još uvijek na raspolaganju 40 mil KM od Turske. Prosle god. uložili su i 70mil KM u namjensku industriju BiH. Dok je Kosovo/Albanija ugovorila već nabavku Bajraktara.
Najkompleksniji dio aviona/drona je motor. Motoar Bayraktar TB2 pravi se u Austriji a za Akinci u Ukraijni.
Vecina cipova za elektro vozila dolazi iz Kine, jel?! ...Rijetke su zemlje koje vladaju kompletnom Infrastrukturom i komponentama pri izradu vojne tehnologije a ostali su primorani kupovati starije verzije tehnicko mehanickih Komponenti pri razvoju sopstvenog naoruzanja...novac pokrece svijet..
Motor u bpl nije turski, motor u glavnom mbt tenku ukrajinski, izbacili ih iz projekta F-35, helikopter podrška Europe, F-16 proizvodili po licenci i sad problemi sa Amerikom. Proizvode štošta, ali daleko je to od nekog ozbiljnog igrača. Skora budućnost će sve pokazati.
Bravo Turska! Kako god bolji ste od istocnih komsija, vi nas bar niste genocidisali
Sila.