Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kad bolje razmislim mozda su je razmontirali da bi napravili mjesta za 1000x jacu bombu ;)
Sto im nije explodirala dok su je razmontirali...pu
pobijes 140.000 ljudi i onda nekom pricas o miru i demokratiji... hahahaha sta reci? Koju poslugu porat?
Rastavili VELIKU i napraviće osam manjih.... genijal Hvala OBama
UVIJEK SE MOZES OBJESITI AKO TI JE TOLIKO DOZLOGRDILO I PUSTITI DRUGE NA MIRU
Koje ba mrznje o cemu ti pricas
@ssss tipican odgovor proizasao iz mrznje jedino je tacno da su ameri uvijek pravili manje bombe za razliku od rusa. uvijek im je tehnika navodjenja rakete na cilj bila bolja od ruske, a opet su imali uvijek manje raketa od rusa. rusi se satrali u megalomaniji, sto je bilo i skupo. drugo, danas nisu 60-te i 70-te proslog vijeka. u medjuvremenu ima dosta potpisanih sporazuma o razoruzanju, precizno definisane kontrole (koje mogu biti nenajavljene) kao i broj nuklearnih glava u pripravnosti sa daljom tendencijom smanjenja, iako mislim da ih se nikada nece u potpunosti odreci. ali makar, bice ih mnogo manje. to je jako skupo oruzje koje niko ne koristi. proizvedene su hiljade, nulearnih proba nije bilo vise od 100, a prakticna primjena u ratu samo dvaput.
DOBRO, ili to sto ti kazes ili da naprave 1000 malo manjih od ove. nadoknadice oni to nekako, garant!
nadasve toplo preporucam prije pucanja negativnih like-ova da se uzme literatura u ruke. znam da zivimo u dobu u kome se amerika krivi za sve lose u svijetu, nije vazno je li objektivno ima temelja ili ne, ali to vec poprima razmjere sljepila i mrznje koje ce vas u jos vece blato ugurati
da dodam: ova od 100MT nikada nije napravljena
za one koji ne znaju: ovo je bila najaca americka pojedinacna bomba snage oko 9MT. jos od 87-e izbacuje se postupno iz upotrebe najjaca sovjetka bomba je imala procjenjenu snagu 50-60 M. tacna snaga nikada nije proracunata. isprobana je na Novoj Zemlji 1961-e godine i pretvorila otok u pustinju, stijene je topila. udarni val je 3 puta obisao zemlju. Staljin je htio jos jacu, barem 100MT, ali ga zaustavili naucnici, prije svega bila bi prevelika za bilo koji avion ili raketu, a i ovaj se nekako dozvao razumu.
bice fijuu fijuuuu
America, FUCK YEAH! FREEDOM is the ONLY way YEAH!
Ova bomba je jačine 9 000kT, Rusi 1961 napravili Tsar od 100 000kT. Vjerovatno amerikanci imaju danas dosta jačih od Tsar-a. Ono čime se amerikanci trenutno hvale je da u svakoj podmornici klase Ohio imaju 24 nuklearne rakete od 475kT, a takvih podmornica ima pod vodom trenutno 14.
trebali su je istovariti na tursku, nebi imali više onih zemljotresa.
ja bi je bacio na iran, da ne rizikujem rastavljajući je.
\"Krepo\" je vec jaro davni dana, Albert Einstein je inspirisao i unapredio fabrikaciju atomske bombu, ali nije taj kojie je izmislio cijepanje atoma, vec Meho !